Ο Μπεγλίτης ζήτησε έρευνα για τους «πλασιέ βιβλίων» στις μονάδες!

Μέγα θέμα προέκυψε με τη καταγγελία του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων για τις παρουσιάσεις βιβλίων εντός στρατιωτικών μονάδων. Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση από το επιτελείο για το πως και γιατί γίνονται αυτές οι παρουσιάσεις. Οι “κομμάντο” του Δικτύου, έσπευσαν πριν ολοκληρώσει το υπουργικό επιτελείο την έρευνά του να συγκεντρώσει στοιχεία. Δεν ξέρουμε αν τα έστειλε στο “υπουργικό e mail”,στο Onalert πάντως έφθασαν και τα δημοσιεύουμε όπως μας ήρθαν:

“… Ένα βιβλίο που προτείνεται σε «Στρατιωτικούς, αστυνομικούς, προσκόπους, εκδρομείς, ορειβάτες, ψαράδες, κυνηγούς, ναυτικούς… και βασίζεται στην εμπειρία «του Τζον Ουάισμαν που υπηρέτησε επί 26 χρόνια στην ειδική Αεροπορική μονάδα (S.A.S.) . Το βιβλίο του είναι μια πλήρης σειρά μαθημάτων που αναφέρεται στο πώς θα επιβιώσετε όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας, στην ξηρά στην θάλασσα, με κάθε καιρό και σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου»…

Ταυτόχρονα, διοικητές και ΓΕΣ συμβάλλουν στη διαφήμιση και εμπορία ενός πολύ επικίνδυνου βιβλίου σε νεαρούς νεοσύλλεκτους, οι οποίοι όχι μόνο κινδυνεύουν να χάσουν το λιγοστό χαρτζιλίκι τους αγοράζοντας τον άθλιο Οδηγό Επιβίωσης, αλλά κυρίως απειλούνται με το να εφαρμόσουν τα όσα τους συμβουλεύει το άθλιο εγχειρίδιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγγραφέας, ο παραγωγός και ο διανομέας αποποιούνται κάθε ευθύνη.
Στο ίντερνετ μπορεί κανείς να βρει εύκολα σχετικά βίντεο που συνοδεύουν τον εν λόγω Οδηγό Επιβίωσης, που στην έναρξη τους ξεκαθαρίζουν:
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: οι τεχνικές που περιγράφονται σε αυτή την ταινία προορίζονται για ακραίες καταστάσεις όπου κινδυνεύουν ζωές ανθρώπων. Οι τεχνικές δεν μπορούν να κατανοηθούν σωστά χωρίς πρακτική.

Ο συγγραφέας, ο παραγωγός και ο διανομέας της ταινίας Αρνούνται να δεχτούν την ευθύνη των περιεχομένων και δεν  δίνουν καμιά εγγύηση. Οι θεατές ας ενθαρρυνθούν να ασκήσουν τις τεχνικές αυτές και να λάβουν όσο μπορούν περισσότερες πληροφορίες και εκπαίδευση.
Η εξάσκηση των τεχνικών μπορεί να παραβιάζει νόμους περί κυνηγιού και ψαρέματος.

Οι θεατές μπορούν να εξασκηθούν με δική τους ευθύνη!

Δεν επιχειρούμε τον σχολιασμό των παραπάνω προειδοποιήσεων γιατί σε ευνομούμενη κοινωνία θα έπρεπε να είχαν παρέμβει ήδη οι αρχές να μαζέψουν τον εκδότη και όχι αυτός με την κάλυψη του ΓΕΣ να μπαίνει στα στρατόπεδα και να πουλά έντυπα που είναι Επικίνδυνα και αναφέρονται σε πράξεις που Παραβιάζουν Νόμους!

Εδώ όμως είναι και η μεγαλύτερη ευθύνη του ΓΕΣ, το οποίο περιβάλει με την αίγλη του τις συγκεκριμένες εκδόσεις και δείχνει να προτείνει το ίδιο τον συγκεκριμένο Οδηγό Επιβίωσης στους εφέδρους και στρατιωτικούς”. 

Σύμφωνα με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων υπάρχουν κι άλλα ερωτήματα όπως για παράδειγμα ότι “το έντυπο Οδηγός Επιβίωσης της SAS περιλαμβάνεται στα προτεινόμενα βιβλία από την ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ army.gr”.