Ο ΣΥΣΜΕΔ,ενημέρωσε τη ΝΔ.

Στα πλαίσια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Υποστήριξης & Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), στη Βουλή των Ελλήνων, με τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ βουλευτή Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζίμα και τους Αναπληρωτές κ. κ. Αλέκο Δερμεντζόπουλο, βουλευτή Έβρου και πρώην εκπρόσωπο τύπου του ΥΠΕΘΑ, κ. Στέφανο Γκίκα.

Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου τόνισε τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, επικεντρώνοντας κυρίως στην «εσωτερική μετανάστευση» – μετάθεση που υφίστανται χωρίς κριτήρια, μόρια και έγκαιρη προειδοποίηση, το πρόβλημα στέγασης των μετακινούμενων και των οικογενειών αυτών, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που διέπουν την εργασία του στρατιωτικού προσωπικού, τη δραματική μείωση των απολαβών τους και την αναντιστοιχία του παρεχόμενου έργου (νυκτερινά, υπερωρίες, εξαιρέσιμα κλπ) με τις απολαβές αυτές, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια των στρατιωτικών κλπ.
Σε συνέχεια τονίσθηκε η αναγκαιότητα σχολιασμού της υπουργικής απόφασης που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αναφορικά με τα αντικειμενικά και λοιπά κριτήρια και μόρια που θα θεσπιστούν από μεριάς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στο κατά πόσο αυτά θα μπορούν να είναι λειτουργικά και εφαρμόσιμα εάν δεν απεμπλακεί ο συνολικός μηχανισμός τοποθετήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και μετακινήσεων από τους κομματικούς μηχανισμούς και γρανάζια.
Ο Σύνδεσμος δεσμεύτηκε, ενόψει του υπό συζήτηση μισθολογίου, να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταθέσει στο τραπέζι της διαβούλευσης και των συζητήσεων τα αντίστοιχα μισθολόγια των ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων και την ανάγκη ενός δίκαιου μισθολογίου που θα αντικατοπτρίζει το έργο που παρέχουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στην άμυνα της Χώρας.
Επίσης, ο Σύνδεσμος πληροφόρησε για την ενιαία γραμμή αντιμετώπισης προβλημάτων και προτάσεων λύσεων που δρομολογείται με τη σύσταση
συντονιστικού οργάνου των φορέων εκπροσώπησης των εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ.
Και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι χρειάζεται αλληλοενημέρωση και υποστήριξη και τονίσθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της επαφής του Συνδέσμου με το κόμμα της ΝΔ και την προώθηση συγκεκριμένων προβληματισμών, αλλά και τυχόν προτεινομένων λύσεων προς επεξεργασία και περαιτέρω δρομολόγησή τους.