Ο αντιστράτηγος Κ.Γκίνης να μην είναι «ο Α/ΓΕΣ του Καράμπελα»,όπως ο Ζιαζιάς «του Μπεγλίτη»

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

 Για κανένα αξιωματικό που επιλέγεται για τη θέση του Αρχηγού ,σε συνθήκες σαν κι αυτές που κλήθηκε πριν από εννέα μήνες να αναλάβει ο Κ.Ζιαζιάς και χθες ο Κ.Γκίνης, μετριάζουν το αίσθημα της ικανοποίησης που κάθε στέλεχος δικαιούται να αισθανθεί φθάνοντας στη κορυφή της ιεραρχίας. 

Ο Κ.Ζιαζιάς έγινε για τους «εχθρούς» του ο «αρχηγός του Μπεγλίτη». Είχαμε γράψει ότι ο χρόνος που ο πρώην ΥΕΘΑ είχε επιλέξει να κάνει τις αλλαγές στην ηγεσία «έκαψε» αξιωματικούς όπως ο κ.Ζιαζιάς, ο οποίος στην εννιάμηνη παρουσία του στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ άφησε άριστες εντυπώσεις. Πρέπει να τολμάμε πια σ΄ αυτή τη χώρα να λέμε και τα θετικά. Κάποιοι γράφετε σε μηνύματά σας ότι «δεν έκανε τίποτα»,αλλά για το διάστημα που παρέμεινε στη θέση του ο κ.Ζιαζιάς φεύγει με θετικό πρόσημο. 

Μπορεί να μην είχε την ευκαιρία να «ξηλώσει το βαθύ κράτος» του στρατεύματος,δηλαδή να κλείσει πολλές αχρείαστες μονάδες,αλλά τουλάχιστον οι απόψεις που είχε για την κατεύθυνση που θα έπρεπε να έχει η αναδιοργάνωση του στρατεύματος ακούστηκαν και καταγράφηκαν αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν στρατιωτικοί στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας που σκέφτονται πολύ πιο προωθημένα από τους πολιτικούς μας.

Τις τελευταίες ημέρες της θητείας του ο κ.Ζιαζιάς κατάλαβε βέβαια ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να περάσουν τέτοιες απόψεις. Στην Ξάνθη οι εφημερίδες πανηγύριζαν και αποθέωναν τοπικό βουλευτή για την «επαναλειτουργία του στρατοπέδου στη Σταυρούπολη». Και μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι η Καλαμάτα θα επαναλειτουργήσει. Χρειάζεται δουλειά ,επιμονή και συνέχεια.

Κι αυτό πρέπει να το κάνει ο νέος Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνης. Να συνεχίσει ότι θετικό αφήνει πίσω η βραχύβια παρουσία Ζιαζιά στη θέση του Αρχηγού. Οι συστάσεις για το νέο Α/ΓΕΣ είναι πολύ θετικές. 

Πρώτα απ΄ όλα βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κ.Γκίνης είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ. Δεν πρέπει κάποιοι να σπεύσουν να τον χαρακτηρίσουν ως «Αρχηγό του Καράμπελα». Αυτό το «παραμύθι» κάποτε πρέπει να τελειώνει. Ας μπει τέλος τώρα. Ο κ.Γκίνης θα κριθεί από το έργο του και την απόδοσή του κι όχι από ποιον και σε ποια χρονική συγκυρία επιλέχθηκε για την Αρχηγία. Ας μην τον «κάψουμε» κι αυτόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμμαθητής του Μπεγλίτη ο νέος Α/ΓΕΣ!

«Πολεμώντας γυμνές».Γυναίκες βετεράνων «μάχονται» γυμνές για σοβαρό σκοπό.ΒΙΝΤΕΟ

Γκουέρνικα:η φρίκη ενός βομβαρδισμού,που έγινε πίνακας του Πικάσο.