Ο γιός του Καντάφι,παραλίγο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ!

Λίγο έλειψε να είχαμε τον υιό Καντάφι,στα μέρη μας! Όχι τώρα που ξεκίνησε η εξέγερση,αλλά αν πάμε κάποια χρόνια πίσω θα θυμηθούμε ο Αλ-Σάεντι είχε ενδιαφερθεί σοβαρά για την αγορά του ΠΑΟΚ! Ναι,του δικού μας ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη!

Η ιστορία είχε ξεκινήσει το 2002 ύστερα από επιστολές οπαδών του ΠΑΟΚ στην πρεσβεία της Λιβύης.Τότε ο Αλ-Σάεντι Καντάφι ανέθεσε στην επιτροπή εξωτερικών επενδύσεων την αγορά μετοχών του ΠΑΟΚ!

Ο Αλ-Σάεντι Καντάφι είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής λιβυκής ομάδας Αλ-Ιτιχάντ και απ’ τις αρχές του 2002 κατείχε το 7% (14.000.000 αγγλικές λίρες) της ιταλικής Γιουβέντους, είναι γνωστός ποδοσφαιριστής και φανατικός φίλος του αθλήματος.

Τότε σε ιταλικό έδαφος, είχε γίνει συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΟΚ, με τον Γιώργο Μπατατούδη επικεφαλής, με την πλευρά Καντάφι για την εκχώρηση του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Το τίμημα της εκχώρησης αυτής θα καθοριζόταν από τις συζητήσεις. Ήταν το μέγιστο ποσοστό που μπορούσε να πουληθεί σε μη Ευρωπαίο βάσει της ελληνικής νομοθεσίας.

Στην ιστορία Καντάφι υπήρχε σφοδρή αντίδραση από τους «Βόρειους», οι οποίοι υποστήριζαν ότι «ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά η ιστορία μιας κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά η ιστορία ενός ολόκληρου λαού. Εκφράζει αγώνες επιβίωσης, διωγμούς γενοκτονίες, προσφυγιά. Δεν θα ανεχτούμε κανένα άπιστο σκυλί, κανέναν αλλόθρησκο να μας τα μαγαρίσει». Κι αναρωτιόντουσαν: «Θα γίνει ο Καντάφι θεός και η Τούμπα τέμενος;.
Ο ΠΑΟΚ της προσφυγιάς και της Αγια-Σοφιάς δεν μπορεί να έχει Μουσουλμάνο πρόεδρο, μεγαλομέτοχο ή απλά μέτοχο. Οχι, δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο και δεν είμαστε ρατσιστές με τα μεμέτια. Σε μερικά όμως πράγματα δεν χωράνε συμβιβασμοί. Δεν μπορούν να συνυπάρχουν κάτω από την ίδια σκέπη το ευαγγέλιο με το κοράνι. Ο Αγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης με το μπλε τζαμί της Βεγγάζης».

Η σοφία των «σκληρών» της Τούμπας ,γλίτωσε το ΠΑΟΚ!