Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει στις 17 Φεβρουαρίου για το σωματείο στρατιωτικών.

Στις 17 Φεβρουαρίου κρίνονται πολλά για το μέλλον του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Γι΄ αυτό και ο ΣΥΣΜΕΔ ανακινεί τώρα το θέμα. Εκείνη την ημέρα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κρίνει αν θα κάνει δεκτή τη λειτουργία σωματείου ενστόλων με την επωνυμία «Ένωση Αξιωματικών».
Η δικαστική διαμάχη έχει ξεκινήσει από το 2005,όταν το ΓΕΕΘΑ προσέβαλε πρωτόδικη απόφαση που επέτρεπε τη λειτουργία της «Ένωσης Αξιωματικών»,πρώτα με ασφαλιστικά μέτρα και μετά με έφεση την οποία κέρδισε. Τώρα ήρθε η στιγμή της οριστικής απόφασης της Δικαιοσύνης από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ακόμη κι αν η αίτηση των στρατιωτικών απορριφθεί,όμως η προσπάθεια δεν θα σταματήσει,αλλά θα συνεχιστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι Έλληνες ένστολοι θα δικαιωθούν. Κι αυτό γιατί:

*σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δραστηριοποιείται από το 1972 ο Πανευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Ενώσεων (European Organization of Military Associations – EUROMIL) ,που αποτελείται από 39 στρατιωτικές ενώσεις από 26 χώρες, ενώ από το 2008 ιδρύθηκαν και έκτοτε λειτουργούν με σχετική νομοθεσία ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού και ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού.