Ο «στρατιωτικός Καλλικράτης» είναι λάθος για τα στρατολογικά γραφεία.

Τραγικό λάθος χαρακτηρίζει ο ΣΥΣΜΕΔ τον στρατιωτικό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που επιχειρεί να επιβάλει η ηγεσία του ΥΕΘΑ στα στρατολογικά γραφεία με συνενώσεις και καταργήσεις στρατολογικών γραφείων.

“ Η ποιότητα σήμερα, ως μέτρο σύγκρισης, των παρεχομένων στρατολογικών υπηρεσιών στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, μπορεί εύκολα να αναχθεί αξιολογικά στο μήκος της σειράς των παραταγμένων Ελλήνων πολιτών στα μεγάλα Στρατολογικά Γραφεία που εδρεύουν στην περιοχή του Ρουφ. Ο στόχος για τις νέες μεγάλες στρατολογικές υπηρεσίες θα είναι αυτούσιος” επιησμαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ προσθέτοντας:

“Από την επιχειρούμενη συνένωση, ανακύπτει , ζήτημα ανισοκατανομής στην παρακολούθηση των στρατευσίμων, αφού η πρόθεση είναι να καταργηθούν γραφεία με αρμοδιότητα σε μεγάλους νομούς, με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, όπως αυτά της Αιτωλοακαρνανίας, της Εύβοιας, της Μαγνησίας κλπ, τα οποία με την προσθήκη τους στα είδη υπάρχοντα μεγάλα γραφεία δημιουργούν αυτόματα υπηρεσίες εξαιρετικά υπερμεγέθεις, ενώ αντίθετα θα δημιουργηθούν στρατολογικές υπηρεσίες σε περιφέρειες που θα προσεγγίζουν ή θα είναι μικρότερες ενός εκάστου των ανωτέρω αναφερόμενων γραφείων (Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου). Ιδιαίτερη μέριμνα για τις παραμεθόριες ακριτικές περιοχές όπως επίσης και για τις νησιωτικές δεν υφίσταται, αντίθετα τα Δωδεκάνησα απλά θα παρακολουθούνται στρατολογικά από την Ερμούπολη, όλα τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από τη Μυτιλήνη και τα νησιά του Ιονίου από την Κέρκυρα”.

Υπάρχει όμως κι ένα άλλο ζήτημα. Για την εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος με τα υλικά που απαιτούνταν και για την ψηφιοποίηση, το έτος δόθηκαν μόλις το 2008 εκατομμύρια ευρώ από τους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Τώρα αυτά τα εκατομμύρια πάνε χαμένα;

Και βέβαια θέμα τίθεται και για τους εργαζόμενους των στρατολογικών Μονάδων, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, οι οποίοι αφού προσλήφθηκαν, καταρχήν, με συγκεκριμένο νομικό καθεστώς, του οποίου οι όροι εν συνεχεία μεταβλήθηκαν, αναλαμβάνοντας ένα επιπλέον εργασιακό αντικείμενο (του νομικού συμβούλου οι στρατιωτικοί), βλέπουν σήμερα πέραν της μείωσης των αποδοχών τους, να περιορίζονται κατά τα 2/3 οι φρουρές μετάθεσής τους στην επικράτεια και να κλονίζεται για το λόγο αυτό η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη τους στην Υπηρεσία, αποδεχόμενοι σιωπηρά τον Κρατικό καταναγκασμό και χωρίς, φυσικά, μέχρι σήμερα να έχουν ανακοινωθεί οι τακτικές μεταθέσεις των στελεχών, για να προγραμματίσουν περαιτέρω τη ζωή τους. Το ίδιο ισχύει και για την τοποθέτηση των δημοσίων υπαλλήλων, στις υπόψη στρατολογικές Μονάδες.
Μπορεί το ΥΕΘΑ να θέλει να κάνει περικοπές παντού και άμεσα ,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέφονται άνθρωποι.