Οι Ελληνικές ΕΔ και οι άνθρωποί τους είναι εδώ!Φωτορεπορτάζ από την άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ

Η άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ που παρακολούθησε ο ΥΕΘΑ και η στρατιωτική ηγεσία ,ήταν η πρώτη άσκηση μετά από χρόνια στην οποία δόθηκε δημοσιότητα και προβλήθηκε επαρκώς.Δεν γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται στην παρουσία Αβραμόπουλου στο ΥΕΘΑ ,ο οποίος έχει μια ιδιαιτερη σχέση με τη δημοσιότητα αλλά ο ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ έδειξε μετά από μια τεράστια “νεκρή” περίοδο,ότι οι ΕΔ όχι απλά “έχουν σφυγμό”,αλλά λειτουργούν όπως πρέπει ακόμη και υπό συνθήκες αντίξοες.

Μία επισήμανση όμως. Είναι πλέον καιρός εκτός από λόγια όμορφα και …συμπονετικά να αρχίσουμε να βλέπουμε και έργα για όλους αυτούς που κρατάνε ζωντανές τις ΕΔ. Τα οπλικά συστήματα δεν είναι από μόνα τους τίποτα ,όσο κι αν φωνασκούν διάφοροι “ντήλερς” από τα “μαγαζάκια” τους. Τα οπλικά συστήματα χωρίς το προσωπικό είναι άχρηστα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν άπαντες.

Μέτρα για να ανακουφιστούν οι άνθρωποι των ΕΔ και να συνεχίσουν να εργάζονται όπως απαιτεί η αποστολή τους υπάρχουν και πρέπει να ληφθούν. Μόνο που κάποιος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά μ΄ αυτό το θέμα. Και προς το παρόν …αναζητείται.

Οι φωτογραφίες είναι από την άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αβραμόπουλος πήρε τ΄ όπλο του!