Οι απολύσεις στο δημόσιο θ΄ αγγίξουν και τις ΕΔ.Ποιοι είναι οι «στόχοι».

“Κόκκινος συναγερμός” στις ΕΔ ,ο οποίος όμως δεν αφορά στα κρίσιμα ζητήματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου και των ελληνοτουρκικών,αλλά στη νέα λαίλαπα των περικοπών!

Είναι τόσο επείγουσα η ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές που οδήγησε ακόμη και σε ακυρώσεις ταξιδιών Αρχηγών Γενικών Επιτελείων στο εξωτερικό,όπως για παράδειγμα του Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου. Άπαντες πρέπει άμεσα να παρουσιάσουν νέο “πακέτο” περικοπών.

Όλα αυτά υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόϊκας που ζητά ούτε λίγο,ούτε πολύ 100.000 απολύσεις στο δημόσιο άμεσα! Μπορεί αυτό το μέτρο να αγγίξει και τις ΕΔ;

Οι μη μονιμοποιηθέντες ΕΠΟΠ είναι ευάλωτοι με τη συμπλήρωση της επταετίας τους. Δεν μπορούν να απολυθούν χωρίς αιτία,όπως για παράδειγμα πειθαρχικά παραπτώματα αλλά όπως είπε σε μία από τις τελευταίες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις θα μένουν μόνο όσοι είναι ικανοί. Κι αυτό το κριτήριο αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Κατά τ΄ άλλα θα είναι έγκλημα κατά του ίδιου του αξιόμαχου των ΕΔ αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέες περικοπές στο εισόδημα των στρατιωτικών! Κι αυτό όχι μόνο γιατί πραγματικά δεν πάει άλλο ,αλλά γιατί υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που ούτε ο κ.Βενιζέλος και πολύ περισσότερο ο κ.Μπεγλίτης δεν τόλμησαν.

Το συμμάζεμα των ΕΔ με το κλείσιμο εκατοντάδων αχρείαστων μονάδων και στρατοπέδων
και η μείωση του όγκου των ΕΔ είναι κάποιες απ΄ αυτές.

Ο κ.Μπεγλίτης που ως αναπληρωτής ΥΕΘΑ εμφανιζόταν υπέρμαχος τέτοιων λύσεων,τώρα κάνει λόγο για αύξηση της θητείας την οποία αν προσέξουμε καλά τα λεγόμενά του συνδέει ουσιαστικά με το θέμα των ΕΠΟΠ. Κι επειδή είναι πολύ πονηρές οι μέρες,είναι λογικό να γίνονται σκέψεις όχι απλά για μη πρόσληψη νέων ΕΠΟΠ ,αλλά και για προσπάθεια “απαλλαγής” του δημόσιου τομέα από πολλούς απ΄ αυτούς.

Το βέβαιο είναι ότι από σήμερα κιόλας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο η ηγεσία των ΕΔ θα ασχολείται με νέες περικοπές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΣΩΡΤΣΙΛ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-«ΙΔΡΩΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ» ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΕΘΑ

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ κ.ΜΠΕΓΛΙΤΗ