Οι πολιτικοί μας είναι αλλού! Στρατόπεδα για να γίνεται κατανάλωση γύρο και φραπέ!

Οι πολιτικοί μας είναι αλλού. Η περίπτωση του Α.Κοντού τη Ξάνθη είναι μία ακόμη απόδειξη ότι μπορεί όλοι τους να μιλάνε για “κρίσιμες ώρες” και “δραματικά αδιέξοδα”,αλλά επί της ουσίας παραμένουν σε λογική άλλων εποχών η οποία μας οδήγησε εδώ που είμαστε.

Μιλώντας στην εφημερίδα Θράκη ο κ.Κοντός παρουσιάζει ως μεγάλη επιτυχία της επαναλειτουργία όπως λέει του στρατοπέδου Αναλογίδη στη Ξάνθη. Επισημαίνει ότι “ σε επικοινωνία που είχα με ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και με την σύμφωνη γνώμη του ΥΕΘΑ, οποφοοίστηκε η επαναλειτουργία του κέντρου με την μορφή των σχολείων δεύτερης Εκπαίδευσης για τους οπλίτες των μονάδων της περιοχής”. Και προσθέτει:

Η διαφορά με το γνωστή σε όλους κεντρο εκπαίδευσης είναι ότι οι στρατεύσιμοι που μετέχουν σε αυτά δεν είναι «κλεισμένοι» αλλά παίρνουν κανονικά εξόδους κλπ., κάτι που θα έχει σημαντικό και θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και την οικονομία της Σταυρούπολης”.

Ευτυχώς ,γιατί εμείς νομίζαμε ότι υπήρχαν επιχειρησιακοί λόγοι που επέβαλαν την “επαναλειτουργία του στρατοπέδου”.

Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου η λειτουργία ενός στρατοπέδου εξαρτάται από τη κατανάλωση…γύρου και φραπέ; Θα πείτε ότι και τα δύο -γύρος και φραπέ- είναι ελληνικά …φαινόμενα,αλλά αυτό δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για να κρατάνε
ανοιχτά αχρείαστες στρατιωτικές μονάδες.