Όχι στην αύξηση της θητείας,λέει με σκληρό τρόπο το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων

Κάθετα αντίθετο σε οποιαδήποτε σκέψη για αύξηση της στρατιωτικής θητείας είναι το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων.Απαντώντας στις δηλώσεις του ΥΦΕΘΑ Κ.Σπηλιόπουλου,ο οποίος ουσιαστικά είπε ότι η αύξηση είναι αναπόφευκτη το Δίκτυο κάνει σκληρή επίθεση στη κυβέρνηση Παπαδήμου:

“Με περίσσιο θράσος ο υφυπουργός Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος δηλώνει ότι «Η μεγάλη μείωση της θητείας στο Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το να αυξηθεί η θητεία, νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πιστεύω ότι θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι», προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από 4 ημέρες και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,  Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας λέγοντας χαρακτηριστικά, «δε θέλω να πω τώρα αν θα την αυξήσουμε η όχι. Μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα και σύντομα θα ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη για το θέμα».

Δηλαδή, η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την στήριξη πάντα των καθεστωτικών ΜΜΕ, των σύγχρονων γκεμπελικών ναών της προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης ετοιμάζεται να κάνει πράξη τους χειρότερους φόβους της νεολαίας.

Παρουσιάζοντας τη μείωση της θητείας στο 9μηνο ως πηγή όλων των δεινών στις Ένοπλες Δυνάμεις,  ξεπλένει τις αμαρτίες ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ οι βουλευτές των οποίων λειτουργώντας ψηφοθηρικά εναντιώθηκαν σε κάθε προσπάθεια κλεισίματος ενός άχρηστου στρατοπέδου. Αλήθεια, ποιον να πρωτοθυμηθούμε: το Βενιζέλο που άνοιξε και νέο κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού στη Μακεδονία που θεωρεί εφαλτήριο της πολιτικής του καριέρας, την παρέμβαση του προέδρου τη Βουλής Φ.Πετσάλνικου, του υπεύθυνου τομέας άμυνας της ΝΔ Τζίμα, του Μπεκίρη της ΝΔ στην Αχαΐα κλπ. κλπ. κλπ. Σφυρίζουν αδιάφορα για το άθλιο καθεστώς Πελατειακών σχέσεων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που γέμισε την Ελλάδα με εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα για χάρη των τοπικών οικονομικών συμφερόντων και των στρατηγών, με θύμα τους συναδέλφους φαντάρους που λιώνουν σε άδειες μονάδες της παραμεθορίου!

Με συντεταγμένο τρόπο στοχοποιούν την νεολαία και θέλουν να επεκτείνουν το χρόνο της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, το χρόνο δηλαδή της δωρεάν εργασιακής της εκμετάλλευσης, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τους Αναλώσιμους της Πρώτης Γραμμής του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, επιδιώκοντας τη μετατροπή της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων, με διαρκώς εκπαιδευόμενους εφέδρους. Επίσης, συνδέουν την αύξηση της θητείας με την μη πρόσληψη ή απόλυση των ΕΠ.ΟΠ. και πυροβολούν κατά των αναβολών, ζητώντας την κατάργηση τους. Σταματούν δηλαδή να προσλαμβάνουν ΕΠ.ΟΠ και να τους αντικαθιστούν με φθηνότερους ΕΕΦΟΠ αφού με την χρήση των δωρεάν εργαζόμενων φαντάρων εξασφαλίζουν τη μεγάλη μείωση του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων, εξοικονομώντας μεγάλα ποσά για νέες αγορές όπλων και αποστολές εκτός συνόρων, που κοστίζουν ετησίως 500 εκατ. ευρώ. Απαιτούν Στράτευση στα 18-19 έτη, μια απόλυτα αντιδραστική επιλογή. Στόχος, η νεολαία όσο πιο νωρίς και χωρίς κοινωνικές-πολιτικές εμπειρίες να μπαίνει στις μυλόπετρες του μιλιταρισμού, της εθνικιστικής προπαγάνδας, της ιεραρχίας και της χακί πειθαρχίας».