Ψυχολογικές επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού.

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο σχετικό με τις ψυχολογικές επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού «αλίευσε» από το γνωστό περιοδικό Rolling Stone,το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων. Πως εννοουν οι αμερικανοι αυτές τις επιχειρήσεις,ειδικά εναντίον πολιτικών. Διαβάστε:

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
 
Οι «Βρώμικοι Πόλεμοι» πάντα στοχοποιούσαν ταυτόχρονα πολλούς στόχους, χωρίς διάκριση μεταξύ εχθρών και φίλων. Σημασία για το πολιτικό-οικονομικό-στρατιωτικό κατεστημένο είχε πάντα το Αποτέλεσμα: η εκμετάλλευση – καταπίεση λαών, ο έλεγχος πηγών-δρόμων ενέργειας και πλουτοπαραγωγικών αγαθών.
Μετά την πρόσφατη αθώωση Μισθοφόρου των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ που δολοφόνησε βρετανίδα δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια επιχείρησης απελευθέρωσης της από τους Ταλιμπάν απαγωγείς της, έρχεται στο προσκήνιο αυτή η καταγγελία.
Αποκαλύπτεται επομένως ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, πραγματοποιούν μια βάρβαρη ιμπεριαλιστική εισβολή στο Αφγανιστάν, χρησιμοποιώντας κάθε βάρβαρη μέθοδο καθώς η σκύλευση και η προσβολή νεκρών, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί, οι εντεταλμένες δολοφονίες αμάχων αποτελούν καθημερινότητα που έχει εξασφαλισμένη την Ατιμωρησία των ενόχων. Γεγονότα που αποτελούν κανόνα, γνωστά στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τα δένει μια μαύρη κλωστή με τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές των κατοχικών δυνάμεων. Δυνάμεις που είναι έτοιμες να παραπληροφορήσουν, να προπαγανδίσουν και να ελέγξουν κάθε πληροφόρηση της κοινής γνώμης, αλλά και να εφαρμόσουν τις καταδικαστέες απάνθρωπες μεθόδους τους και σε δημοσιογράφους ή ευαισθητοποιημένους πολιτικούς προκειμένου να συνεχίσουν το δολοφονικό τους έργο.
Εξάλλου, για τους φονταμενταλιστές της αστικής και ιμπεριαλιστικής πολιτικής
«Ο Σκοπός Αγιάζει τα Μέσα»!
 
 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από Rolling Stone:
«Ο αμερικανικός στρατός παράνομα διέταξε μια ομάδα ενστόλων που ειδικεύονται σε «ψυχολογικές επιχειρήσεις» να χειραγωγήσουν την επίσκεψη αμερικανών γερουσιαστών (και συμμάχων) ώστε αυτοί να παρέχουν περισσότερα στρατεύματα και χρηματοδότηση για τον πόλεμο. Όταν ένας αξιωματικός προσπάθησε να σταματήσει την παράνομη αυτή πρακτική βρέθηκε διωκόμενος από τη στρατιωτική «δικαιοσύνη».
Η διαταγή ήρθε από τον Ουίλιαμ Κάλντγουελ, στρατηγό τριών αστέρων και γενικό υπεύθυνο για την εκπαίδευση των Αφγανικών δυνάμεων – τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής των ΗΠΑ στον πόλεμο.
Για 4 τουλάχιστον μήνες μια ομάδα στρατιωτικών που ειδικεύεται σε «δράσεις πληροφόρησης» (ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά του εχθρού) στο Καμπ Eggers στην Καμπούλ πιέστηκε κατ’ επανάληψη να στοχεύσει γερουσιαστές και άλλους επίσημους, που συναντιόνταν με τον Κάλντγουελ. Όταν η μονάδα αντιστάθηκε στις εντολές, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η νομοθεσία των ΗΠΑ που απαγορεύει τη χρήση της προπαγάνδας εναντίον Αμερικανών πολιτών, υποβλήθηκε σε μια εκστρατεία αντιποίνων.
«Η δουλειά μου στην psyOPS (ψυχολογικές επιχειρήσεις) είναι να παίξει με τα κεφάλια των ανθρώπων, να κάνει τον εχθρό να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που εμείς θέλουμε να συμπεριφέρονται», λέει ο υπολοχαγός συνταγματάρχης Μάικλ Χολμς, ο αρχηγός της μονάδας IO, οι οποίοι επιπλήχθηκαν όταν διαμαρτυρήθηκαν για τις παράνομες διαταγές. «Ο νόμος μου απαγορεύει να χρησιμοποιήσω αυτές τις δεξιότητές μου στους δικούς μας ανθρώπους, εναντίον γερουσιαστών και του Κογκρέσου».
Η συνέχεια στο Rolling Stone – Another Runaway General: Army Deploys Psy-Ops on U.S. Senators

BBC US Army ‘used psychological operations on US politicians’
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ