Πέφτουν «βροχή» οι φυλακές στην Ευελπίδων

20 ημέρες φυλακή όπως έγραψε χθες το Onalert ,είναι η πρώτη ποινή που “έπεσε” στον Εύελπι,για όσα έγιναν τη 17η Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της Σχολής και μένει να ανακοινωθεί αν τελικά θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της αποπομπής.

Το Βήμα επικαλούμενο πηγες του υποστηρίζει ότι θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αποπομπής. Το ΓΕΣ επισήμως δεν έχει ανακοινώσει τίποτα αλλά το ερώτημα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert,είναι πως θα στηριχθεί η παραπομπή. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες στις καταθέσεις τους οι Ευέλπιδες δεν λένε …και πολλά.

Οι υπόλοιποι Ευέλπιδες οι οποίοι τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου τιμωρήθηκαν κι αυτοί με 20ήμερη φυλάκιση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στο πόρισμα αναφέρεται ότι από τις 15 Νοεμβρίου -δύο ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου- ο αρχηγός της Σχολής ζήτησε από έναν σπουδαστή να του βρει τον ύμνο της 21ης Απριλίου και στις 16 Νοεμβρίου είχε μοιράσει τον ύμνο σε έξι σπουδαστές «για να τον μάθουν». Στη συνέχεια, όμως, εξαίρεσε τον έκτο σπουδαστή επειδή είχε κυπριακή καταγωγή. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι «ο αρχηγός της Σχολής διώκεται πειθαρχικά, του αφαιρέθηκε η διοίκηση και παραπέμπονται πειθαρχικά το σύνολο των ευελπίδων, όσων δηλαδή ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, πλην των πρωτοετών. Παράλληλα διετάχθη από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου προκαταρκτική εξέταση για πιθανή τέλεση ποινικών αδικημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Φράγκος από Αγγλία πως ενημερώνει τον Σαμαρά.Με …τηλεδιάσκεψη;

Θέλουμε να διορθώσουμε ή να διαλύσουμε τη ΣΣΕ.Ας αποφασίσουμε!