Ποιο ειδικό μισθολόγιο;Κανείς δεν σταματά τη τρόϊκα,που όλο μιλάει για «μεγάλο στρατό»;

Κυβερνητικά στελέχη χωρίς να δείχνουν καμία ενόχληση επιβεβαιώνουν τις αποικιακού τύπου απαιτήσεις της τρόϊκας,που απ΄ ότι φαίνεται δεν έχει στόχο να συμμαζέψει αλλά να μην αφήσει “πέτρα πάνω στη πέτρα” στην Ελλάδα. Όμως από το ΥΕΘΑ επιμένουν να υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικοί δεν θα επηρεαστούν από τη λαίλαπα.

Που στηρίζουν αυτή την αισιοδοξία δεν έχει γίνει κατανοητό,ωστόσο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι εμφανίζονταν ενοχλημένοι από τις πληροφορίες που ήθελαν την εξαίρεση των στρατιωτικών από το ειδικό μισθολόγιο απλά να αναβάλεται για μερικούς μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τον Ιούνιο.

Η επέλαση της τρόϊκας που δεν βρίσκει καμία αντίρρηση πουθενά δεν επιτρέπει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας και πλέον η αγωνία και το άγχος των στρατιωτικών δεν επικεντρώνεται στο αν θα ενταχθούν σε ειδικό μισθολόγιο ή όχι,αλλά αν θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με τον “Αρμαγεδώνα” των απολύσεων που ετοιμάζει η τρόϊκα.

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει τεθεί το θέμα και φυσικά το σενάριο εθεωρείτο “τραβηγμένο από τα μαλλιά”. Δικαίως. Ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι θα επιτραπεί στην τρόϊκα να “εισβάλει” ακόμη και στον στενό πυρήνα της Εθνικής Άμυνας. Όμως όσο ο χρόνος περνά ο τρόπος με τον οποίο κινείται εντός των συνόρων η τρόϊκα σε συνδυασμό με την απόλυτη αδυναμία των κυβερνώντων να θέσουν έστω και κάποιες στοιχειώδεις “κόκκινες γραμμές”,προκαλεί λογικά τεράστια ανησυχία ακόμη και στο προσωπικό των ΕΔ.

Ποιος μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε μέσα σ΄ αυτό το χάος που προκαλούν οι απαιτήσεις των τροϊκανών; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτά που σήμερα θεωρούνται δεδομένα και αυτονόητα ,αύριο το πρωί θα ισχύουν;

Οι «τροϊκανοί» ούτε μία,ούτε δύο φορές,θέτουν ζήτημα «μεγάλου στρατού» που πρέπει να «γίνει μικρότερος». Και φαίνεται ότι δεν ικανοποιούνται ούτε με την αναλογία 1 προς 5 που έχει τεθεί για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να καταλήγουν στο παλαιό αλλά δυστυχώς συχνά επίκαιρο στην Ελλάδα ερώτημα:”ποιος κυβερνά αυτό το τόπο”; Θα μπορούσε.Αλλά δεν υπάρχει τέτοιο ερώτημα,γιατί όπως όλα δείχνουν η απάντηση είναι γνωστή .Ασφαλώς και δεν κυβερνούν οι κυβερνώντες.