«Πολιτικό πραξικόπημα οι κρίσεις στις ΕΔ»,λένε από τη Συγγρού

Ανεβάζει τόνους η ΝΔ στο θέμα των κρίσεων στις ΕΔ,κάνοντας λόγο για “πολιτικό πραξικόπημα”!

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,επισημαίνουν ότι “αυτά που έγιναν χθες δεν έχουν γίνει ποτέ στις ΕΔ.Πρόκειται γαι πολιτικό πραξικόπημα”.

Δεν στέκονται μόνο στο “ξήλωμα” και των τεσσάρων Αρχηγών. Επισημαίνουν με έμφαση ότι “ο Μπεγλίτης αποστράτευσε όλο το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και όλο το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο. Είναι πρωτάκουστο! Αυτά δεν έγιναν ούτε στη Χούντα”, υποστηρίζει πηγή από τη ΝΔ.

Επίσης τονίζουν ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις ΕΔ μετά από τις χθεσινές κρίσεις είναι απελπιστική. Υποστηρίζουν ότι για πρώτη φορά στην ιστορία “καλείται μια νέα ηγεσία να επιλέξει τους νέους αντιστράτηγους από μία δεξαμενή 13 μόλις υποστράτηγων που έχουν απομείνει μετά από τη σφαγή που έγινε”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στοχοποιήσει προσωπικά τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη,τον οποίο κατηγορεί για “εμμονές εναντίον των στρατιωτικών”. Απορρίπτει κατηγορηματικά τα κυβερνητικά επιχειρήματα με τα οποία γίνεται σύγκριση των κρίσεων που έκανε η ΝΔ και ο Β.Μεϊμαράκης. “Η ηγεσία που τοποθετήθηκε τότε δεν ήταν κομματική και απόδειξη το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ την κράτησε επί δυόμιση χρόνια,χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα”. Είναι σαφές,χωρίς να το λένε ανοιχτά ότι στη ΝΔ πιστεύουν ότι οι επιλογές που έγιναν χθες έγιναν και με κομματικά κριτήρια.

Είναι δεδομένο ότι η Συγγρού θα κλιμακώσει την κριτική της.