Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη θητεία.Ποια «σειρά» θα πιάσει η αύξηση.

Η συζήτηση που ο ίδιος ο ΥΕΘΑ άνοιξε περί πιθανής αύξησης της στρατιωτικής θητείας, έχει ήδη ανάψει φωτιές στους νέους και τις οικογένειές τους. Η σειρά του Αυγούστου που θα παρουσιαστεί τις τελευταίες ημέρες του μήνα αναμένεται να έχει…μεγάλη προσέλευση,αφού πολλοί από τους κληρωτούς που είτε σκέφτονταν ,είτε είχαν κινήσει διαδικασίες για αναβολή, το ξανασκέφτονται και είναι έτοιμοι να καταταγούν,με το φόβο μιας πιθανής άυξησης στο άμεσο μέλλον/

Ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης έχει ζητήσει να ολοκληρωθει όσο το δυνατόν συντομότερα η μελέτη που έχει ζητήσει από τα Γενικά Επιτελεία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν από τουλάχιστον ένα μήνα. Σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ,αν τα αποτελέσματα της μελέτης οδηγήσουν σε απόφαση για αύξηση της θητείας,αυτή θα ξεκινήσει να ισχύει πιθανότατα από την πρώτη ΕΣΣΟ του 2012.

Δεν είναι πάντως λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η παραγγελία της μελέτης έχει γίνει για «τα μάτια του κόσμου». Εννοούν δηλαδή ότι όλα τα απαραίτητα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση του ΥΕΘΑ και σ΄αυτόν πλέον ανήκει η αποκλειστική ευθύνη για την απόφαση της αύξησης της θητείας.

Κρατήστε κάτι στο μυαλό σας:είναι πολύ συχνό το φαινόμενο οι κυβερνήσεις -ειδικά αυτές του ΠΑΣΟΚ- να «ρίχνουν» στο τραπέζι ένα πολύ κακό σενάριο ,μόνο και μόνο για να εμφανιστούν μετά ως σωτήρες. Δεν αποκλείεται να το δούμε και στο θέμα της θητείας αυτό. Γι΄ αυτό ο Μπεγλίτης έχει ζητήσει από το προσωπικό του επιτελείο άλλη εναλλακτική μελέτη για το πως μπορεί να εξοικονομηθεί ανθρώπινο δυναμικό για τις μονάδες του στρατού.