«Προσελήφθησαν» το 2009, ίσως διοριστούν το 2015!

Στην εποχή της τρόικας και των περιορισμών στις προσλήψεις λόγω μνημονίου, ακόμη κι αν έχεις πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για κάποια θέση στο ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να περιμένεις επί σειρά ετών.

Η περίπτωση της προκήρυξης «6Κ/2008» (δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2008 στο τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) αφορούσε 473 θέσεις (46 κατηγορίας τεχνολογικής εκπαίδευσης και 427 δευτεροβάθμιας) διαφόρων τεχνικών ειδικοτήτων. Για τις θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οριστικοί πίνακες διορισμού κοινοποιήθηκαν με ΦΕΚ τον Αύγουστο του 2009. Για κακή τους τύχη των άλλων, τα οριστικά αποτελέσματα εκδόθηκαν… τον Μάρτιο του 2010. Πού το πρόβλημα; Η διαδικασία πρόσληψής τους εμπίπτει στον περιορισμό των διορισμών, που θέτει το μνημόνιο!

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης απάντησε στη Βουλή ότι «ο διορισμός των επιτυχόντων σε διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων, για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων μετά την 1-1-2009 πραγματοποιείται σταδιακά βάσει σειράς επιτυχίας μέχρι την 31-12-2015, εφόσον εκδοθεί η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, με την οποία θα καθορίζονται οι προτεραιότητες και τα κριτήρια  κατανομής του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με την οποία θα κατανέμονται οι θέσεις ανά υπηρεσία και φορέα, που προβλέπονται στο άρθρο 11 του Ν.3833/2010».

Μ’ άλλα λόγια, το «καλό» σενάριο θέλει να προσλαμβάνονται έπειτα από μια επταετία στο γύψο. Εκτός κι αν, στο μεταξύ, προκύψουν νέα μέτρα…