Πυροβολισμοί κατά του ελληνικού στρατοπέδου στη Καμπούλ!Όλοι καλά

 Μπαράζ πυρών απο ελαφρά όπλα δέχτηκε το πρωί το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν! Ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν κατά του στρατοπέδου και η φρουρά έριξε στον αέρα για εκφοβισμό. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί ,λένε πηγές από το ΥΕΘΑ.

Η κατάσταση στη Καμπούλ είναι έκρυθμη από το πρωί και πυρά και εκρήξεις ακούγονται ειδικά στη περιοχή που βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία.

Η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής,μετά το επεισόδιο που είναι το σοβαρότερο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί.

Αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν βρίσκονται 98 Έλληνες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Την 15 Απριλίου 2012 και ώρα 13:46 (ώρα Ελλάδος), το στρατόπεδο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, στο οποίο στρατωνίζεται η Ελληνική Δύναμη, μαζί με άλλες Συμμαχικές Δυνάμεις, δέχτηκε πυρά ελαφρών όπλων πεζικού και αντιαρματικών όπλων από αγνώστους. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων  επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτηρίων και στρατοπέδων στην περιοχή της Καμπούλ και άλλων περιοχών του Αφγανιστάν. Οι Ελληνικές και Συμμαχικές Δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά και το συμβάν έληξε χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός.
      Το στρατόπεδο παραμένει σε συναγερμό και απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις από τον Συμμαχικό Διοικητή της Καμπούλ.