ΣΥΣΜΕΔ:»Μεταχειρίζεστε τους στρατιωτικούς σαν πολίτες Β’ κατηγορίας»

“Οι Έλληνες στρατιωτικοί δέχτηκαν αναιτιολόγητη και βάναυση επίθεση στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, τα οποία αλλοιώθηκαν, μετατράπηκαν και τροποποιήθηκαν με στόχευση, προφανώς, το ηθικό τους, χωρίζοντας τους εν αποστρατεία συναδέλφους μας σε αξιωματικούς δύο κατηγοριών”,αναφέρει σε εκτενή ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ και επισημαίνει:

“Η αποστρατεία των Ελλήνων στρατιωτικών γίνεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις, αφού εκπλήρωσαν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Η αίτηση αποστρατείας (και όχι παραιτήσεως) από το μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται αποδεκτή από τους κ. κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά την αποστρατεία του το μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει στην εφεδρεία και άρα στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων, για 10 – 15 χρόνια (αναλόγως του βαθμού και της ειδικότητας) επιπλέον από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες για τους οποίους ισχύει το 45 έτος.

Δεν αντιλαμβανόμαστε, για ακόμη μία φορά, γιατί η πολιτεία φέρεται ανοίκεια και εκδικητικά στους Έλληνες Στρατιωτικούς, ωσάν αυτοί να ευθύνονται για τη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα, και τους οποίους πλέον εμφανώς μεταχειρίζεται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας αδυνατώντας να τους εξασφαλίσει συνθήκες εργασίας, διαβίωσης και προσωπικής ανάπτυξης, όχι καλύτερες αλλά ίσες με των λοιπών Ελλήνων πολιτών.

Ειδικότερα, αντί να εντοπισθούν και να αποκατασταθούν οι αιτίες για τις οποίες εξαιρετικοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί προβαίνουν στην αποστρατεία, παραιτούμενοι από επιπλέον χρήματα, υπηρεσιακά προνόμια και συντάξεις, καθώς όπως είναι γνωστό και τα τρία αυξάνουν με την παραμονή στο στράτευμα, αρχικά απαγορεύεται το δικαίωμα στην εργασία και στη συνέχεια μειώνεται η λαμβανόμενη σύνταξη κατά 40%, καταδικάζοντας όσους ήδη έχουν αποστρατευθεί σε περιθωριοποίηση και τρομοκρατώντας όσους είναι σε ενέργεια, με μια άνευ λόγου εκδικητική πράξη, προφανώς για να καλυφθούν οι όποιες παραλήψεις.

Επιπλέον, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δεν δύναται να επιτραπεί η όσμωση των στρατιωτικών με την κοινωνία μέσω της σύναψης και οικονομικών σχέσεων καθώς η μεταφορά γνώσεων και εμπειριών αποκτήθηκαν σε ένα οργανισμό που όλη η ελληνική κοινωνία θέλει να πιστεύει ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους δημόσιους οργανισμούς.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι όλοι όσοι σε τελούν σε κατάσταση αποστρατείας, με όποιον τρόπο και σε όποια ηλικία κι αν έγινε αυτό, έχουν καταβάλλει όλες τις κατά νόμο εισφορές που τους αναλογούν, η δε σύνταξή τους έχει υπολογιστεί αναλογικά με τις ισχύουσες διατάξεις απομειωμένη ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας που κατείχαν, χωρίς ποτέ να υπαχθούν σε άλλες ευεργετικές διατάξεις όπως αυτές των κατά περίπτωση «εθελουσίων εξόδων» που εφαρμόσθηκαν σε άλλες υπηρεσίες ή οργανισμούς (π.χ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ).

Η ως άνω στοχευμένη ενέργεια κατά των Ελλήνων στρατιωτικών και των εν αποστρατεία συναδέλφων, προφανώς, απευθυνόμενη στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν, γιατί δεν οφείλουν να γνωρίζουν, δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις, αλλοιώνει τα πραγματικά περιστατικά και διάκειται αρνητικά προς κάθε τι στρατιωτικό και άρα και προς τους Έλληνες στρατιωτικούς τους οποίους θεωρεί (η κοινή γνώμη) «μη απαραίτητους», «μη παραγωγικούς», «βολεμένους», «καλοπληρωμένους», «αυτιστικούς» κ.α.

Την ίδια χρονική στιγμή εξαγγέλλεται «Νέα Δομή Δυνάμεων» (5η ή 6η τα τελευταία 10 χρόνια) με επιθυμητή μείωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά 30% (άρα και του προσωπικού τους), αλλά και εξοβελισμός στην «εργασιακή εφεδρεία» 30.000 δημοσίων υπαλλήλων. Ευκόλως, λοιπόν, γεννάται το ερώτημα γιατί δεν προσμετράται ο αριθμός των Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι αποχώρησαν οικειοθελώς στον αριθμό 30.000, ώστε να μειωθεί ο αριθμός αυτών που πρόκειται να απολυθούν; Γιατί καταβάλλεται, λυσσαλέα, η προσπάθεια να διπλασιαστεί ο αριθμός των δυσαρεστημένων και πληττόμενων πολιτών;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πώς «απογειώνονται» οι ώρες σε υπηρεσίες συσσιτιάρχη στην Αεροπορία

Αναφορές για υπερωρίες από στελέχη.Δείτε την αίτηση που υποβάλουν