Show με ασκήσεις …ακριβείας!

Η Βασιλική φρουρά της Νορβηγίας, κόβει την ανάσα
 
Οι Προεδρικές Φρουρές σε όλο των κόσμο είναι κατά κανόνα οι εντυπωσιακότεροι Στρατιώτες. Η ελίτ του στρατεύματος από άποψη σωματοδομής. Ψηλοί γεροδεμένοι προκαλούν δέος ακόμη και όταν τα καθήκοντα τους είναι η φύλαξη του Προεδρικού η Βασιλικού μεγάρου της χώρας τους. Θεωρητικά σε μια δύσκολη στιγμή μοναδικός τους σκοπός είναι να προστατεύσουν τον Ανώτατο Άρχοντα τους.
 
Αλήθεια ποιος δεν έχει χαζέψει με δέος τους Έλληνες τσολιάδες στον Άγνωστο Στρατιώτη , ή τη Βασιλική φρουρά μπροστά από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, με τα ψηλά μαύρα καπέλα τους τα περίφημα bearskins. Ποιός δεν έχει κοιτάξει με το στόμα ανοιχτό τους Ελβετούς φρουρούς του Πάπα στο Βατικανό? Μια από της εντυπωσιακότερες φρουρές αρχηγών, η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή στην Ελλάδα είναι η Βασιλική Φρουρά της Νορβηγίας.
Η ακρίβεια των κινήσεων είναι απίστευτη.

Δείτε εδώ πως εκτελούν τις ασκήσεις ακριβείας.

Ψηλοί ρωμαλέοι, εντυπωσιακοί απόγονοι των Βίκινγκς, σκοπός τους είναι να προστατεύουν τη Βασιλική Οικογένεια. Και είναι στο αίμα τους να το κάνουν καλά. Μην ξεχνάμε ότι η προσωπική φρουρά των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου μετά το 900 μ.χ ήταν πρόγονοι τους. Οι φοβεροί και τρομεροί Βάραγγοι. Οι βυζαντινοί τους αποκαλούσαν πελεκυφόρους βάρβαρους ή Βασιλικές κρασοσακούλες, (εξαιτίας της ροπής που είχαν στο κρασί) αλλά κανείς μα κανείς δεν έκανε χωρατά μπροστά τους γιατί τα τεράστια διπλά τσεκούρια τους δεν αστειεύονταν. Ακόμη και οι σιδερόφραχτοι σταυροφόροι το 1204, δεν κατάφεραν να τους κάμψουν στον τομέα που πολεμούσαν.
 
Ας παρακολουθήσουμε το εντυπωσιακό βίντεο με τη διμοιρία επιδείξεων της Νορβηγικής Βασιλικής φρουράς. Ο απόλυτος συντονισμός, οι κοφτές κινήσεις που κόβουν την ανάσα, και ο τέλειος βηματισμός, συνθέτουν ένα πράγματι απίστευτο σύνολο.