Σήριαλ η θητεία με σεναριογράφο τον «ακρίτα» Πάνο Μπεγλίτη.

«Και εγώ 24 μήνες έκανα στον Έβρο και δεν έκανα σε στρατιωτικά “κολλέγια”. Έκανα στον Έβρο, στη γέφυρα του Έβρου και είναι τιμή μου και είμαι περήφανος που έκανα τη στρατιωτική μου θητεία, γιατί η ελληνική νεολαία πρέπει να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι δεν έχει μόνο δικαιώματα, έχει και υποχρεώσεις απέναντι στην πατρίδα της. Γιατί η στρατιωτική θητεία, κατά την άποψή μου είναι τιμή για κάθε νέο παιδί».Αυτά είπε -ή μάλλον ξανείπε- ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης σε μία ακόμη τηλεοπτική του συνέντευξη αυτή τη φορά στη ΝΕΤ.

Το θέμα της θητείας έχει γίνει σήριαλ! Και σεναριογράφος είναι ο ίδιος ο κ.Μπεγλίτης,ο οποίος προσπαθεί μάλλον να κρατήσει σε αγωνία τους έτσι κι αλλιώς ανήσυχους για το θέμα νέους. Έχοντας υπηρετήσει όπως λέει 24 μήνες στον Έβρο,δεν θα έπρεπε να παίζει έτσι με τα νεύρα τους.

Τη μία ο κ.Μπεγλίτης κάνει λόγο για «αρβύλες» που κυκλοφορούν ,για το θέμα της θητείας. Μετά πάλι το ξανανοίγει.Και πιθανότατα πολύ σύντομα -στην επόμενη συνέντευξή του ας πούμε- θα το ξανακλείσει.

Τι θα κάνει τελικά; Το πιο πιθανό είναι να μην αυξήσει τη θητεία γιατί μπορεί να λέει ότι «ούτε εγώ ούτε η Κυβέρνησή μας υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος»,αλλά σας βεβαιώνουμε ότι το υπολογίζει πολύ. Και πολλοί συνεργάτες του τον έχουν προειδοποιήσει ότι θα είναι βαρύτατο.

Το ερώτημα στο οποίο όμως δεν έχει δώσει καμία απάντηση -και πρέπει κάποια στιγμή να το κάνει- είναι γιατί δεν προχωρά στο κλείσιμο όσων στρατοπέδων και μονάδων δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία τους. Τι τον εμποδίζει άραγε; Και μελέτες και εισηγήσεις εχει γι΄ αυτό το θέμα.

Καλό θα είναι πάντως μέχρι να πάρει μία οριστική απόφαση να μην αναφερθεί ξανά στο θέμα. Γιατί και κουραστικό έγινε το σήριαλ και όταν με το καλό ανακοινώσει ότι κατόρθωσε με κόπους και βάσανα χίλια να μην αυξήσει τη θητεία ,κανείς δεν θα δώσει σημασία.