Σπάρτακος ενημερώνει Μπεγλίτη για κρούσματα αυθαιρεσίας.

Για συγκεκριμένες καταγγελίες στρατευσίμων αλλά και στελεχών ενημέρωσε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη,μετά από ενδιαφέρον που έδειξε η πλευρά του υπουργού.

«Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων έγινε επανειλημμένα δέκτης των ανησυχιών στρατευμένων και στελεχών που είχαν το θάρρος να καταγγείλουν την παραβατική συμπεριφορά του διοικητή της μονάδας. Με θλίψη όμως είδαν ότι αφενός η ΕΔΕ που διατάχθηκε οδεύει στο κουκούλωμα, αφετέρου ο διοικητής ενθαρρυμένος  από την ατιμωρησία που του επιφυλάσσει η Μεραρχία, κινείται με ρεβανσιστικές διαθέσεις εναντίον τους. Οι απειλές είναι καθημερινές από έναν αξιωματικό που όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο, αλλά γνωρίζοντας ποιος είπε τι, πλέον κινείται αδίστακτα ενάντια στους υφιστάμενους μάρτυρες της ΕΔΕ.
Εμείς, ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων βρεθήκαμε από τη πρώτη μέρα στο πλευρό των στρατευμένων και των στελεχών, που σε μια πρωτόγνωρη για το στρατό μαζική καταγγελία των αυθαιρεσιών και των παρανομιών του διοικητή, απαίτησαν από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Στρατού να αποδώσει δικαιοσύνη.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να συμπαρασταθούμε σε αυτή την έντιμη και θαρραλέα προσπάθεια γίναμε κοινωνός των καταγγελιών τους, προσπαθήσαμε να σπάσουμε τα στεγανά του στρατού και να δοθεί η σχετική, απαραίτητη δημοσιότητα.
Πήγαμε όμως ένα βήμα παραπάνω εξαιτίας του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί στη μονάδα. Αποδεχόμενοι το κάλεσμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα του υπουργού Π.Μπεγλίτη ώστε να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση του ΓΕΣ και του υπουργού για τις καταγγελίες που μας γνωστοποιούνται πήραμε την εξής πρωτοβουλία:
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του Υπουργού Π.Μπεγλίτη κάναμε ξανά γνωστές τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εφιστήσαμε την προσοχή της ηγεσίας για τις δραματικές εξελίξεις που ελλοχεύουν εξαιτίας της ανεπίτρεπτης και πέρα από κάθε όριο δεοντολογίας και πρόβλεψης από νόμους και κανονισμούς συμπεριφοράς του διοικητή.
Οι αρμόδιοι δεσμεύτηκαν ότι θα παρακολουθήσουν με προσοχή την υπόθεση και θα πράξουν τα δέοντα.
Η σκυτάλη της δικαιοσύνης και της συνακόλουθης ευθύνης έχει δοθεί πλέον προσωπικά στον υπουργό Π.Μπεγλίτη του οποίου όλοι περιμένουν με αγωνία την παρέμβαση.     
Εμείς με την σειρά μας δηλώνουμε ότι θα πράξουμε το καθετί που απαιτείται για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των φαντάρων.»