Στελέχη του ΠΝ θα κάνουν διακοπές…στο Σκαραμαγκά!

Η φωτογραφία είναι από την εποχή που στο Σκαραμαγκά ακόμη μπορούσες να κάνεις μπάνιο! Και είναι τραβηγμένη εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες! Φαίνεται ότι κάποια στελέχη του ΠΝ ,ενδέχεται να αναγκαστούν να παραθερίσουν το καλοκαίρι στο Σκαραμαγκά!

Η παραχώρηση οικιών από παραθεριστικά θέρετρα των ΕΔ,σε στελέχη που έχουν πρόβλημα στέγασης,ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε ένα άλλο πρόβλημα.Τι θα γίνει το καλοκαίρι με τις αυξημένες ανάγκες που θα έχουν τα στελέχη των ΕΔ για να καλύψουν την ανάγκη των διακοπών των οικογένειών τους.Ανάγκη με πολύ μεγάλο κόστος.

Ο ΣΥΣΜΕΔ με έγγραφό του προς τον Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη,επισημαίνει το πρώτο πρόβλημα που έχει προκύψει στο ΠΝ.
Ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί έχουν τεράστιες ανάγκες σ΄ ότι αφορά στη στέγασή τους.
Για να αντιμετωπιστεί μέρος αυτών των αναγκών δόθηκαν 30 οικήματα  του Θέρετρου Ανθυπασπιστών Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΘΑΥΝ), στο Σκαραμαγκά Αττικής, από τα συνολικά 45.

Συνεπώς θα διατεθούν μόλις τα 15,για τις καλοκαιρινές ανάγκες.Αλλά αυτό είναι το λιγότερο ,αφού μεταξύ των στελεχών υπάρχει κατανόηση.Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο θέρετρο δεν έχει παραλία. Για να είμαστε πιο ακριβείς,δεν έχει παραλία και θάλασσα, στην οποία να μπορούν οι οικογένειες των στελεχών να κάνουν ένα μπάνιο.Το θέρετρο διαθέτει πισίνα η οποία όμως φέτος δεν θα λειτουργήσει,προφανώς για λόγους οικονομίας. Τα στελέχη που θα κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στο Σκαραμαγκά, δεν είναι…προνομιούχοι.Αντιθέτως είναι οι πιο “ριγμένοι”. Και το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν για να πουν ότι “έκαναν τα μπάνια του λαού”, ήταν η παλιά πισίνα του Σκαραμαγκά.Αφού δεν υπάρχει η μόνη λύση είναι η θάλασσα του Σκαραμαγκά!”

Ο ΣΥΣΜΕΔ χρησιμοποιεί όσα έγραψε ο Α/ΓΕΝ στο κείμενό του με τίτλο
«Το Πολεμικό Ναυτικό από το Σήμερα στο Αύριο» για να τον πείσει να ξανασκεφτεί το ζήτημα των διακοπών αυτών των στελεχών.Τι έγραφε εκεί ο Α/ΓΕΝ;

«… 14. Ιδιαίτερη βαρύτητα είναι φυσικό να έχει ο τομέας της ουσιαστικής μέριμνας του προσωπικού, δηλαδή εμάς των ιδίων, με έμφαση στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα στελέχη και τις οικογένειές τους. Αντικειμενικός σκοπός, είναι η ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του ΠΝ και η στήριξη του προσωπικού για την ενίσχυση του ηθικού και την προσήλωσή του στο έργο της υπηρεσίας….».
Ο ΣΥΣΜΕΔ ζητά να “διατεθούν έναντι των 15 οικημάτων στο ΘΑΥΝ, 30 οικήματα ή κατά κρίση σας αναλόγου αριθμού δωμάτια στο ΘΑΝ/ΝΒΝΕ και ανάλογου αριθμού δωμάτια στο ΘΑΝ/ΝΑΣΚΕ, στους Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικούς συναδέλφους μας του Πολεμικού Ναυτικού για την καλοκαιρινή περίοδο του 2012, με πρόβλεψη ανάλογης διαθέσεως και εφεξής για τα επόμενα έτη.
Ο κ. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, προς τον οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται όπως, κατ ́ αναλογία ως άνω παρ. 9, εξετάσει δυνατότητα διαθέσεως αριθμού οικημάτων του ΚΕΔΑ/Ζ στους συναδέλφους μας Υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας”.