Στη Σπάρτη θυμήθηκαν το Λεωνίδα!

Λίγο σκληρά τα πράγματα στη Σπάρτη καταγγέλουν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ,νεοσύλλεκτοι που παρουσιάστηκαν εκεί. Υποστηρίζουν οι «νέοι» στη καταγγελία τους:

«Θα την περάσετε άνετα», «απ’ τα πιο χαλαρά στρατόπεδα» και πολλά άλλα παρόμοια ακούγαμε όταν μάθαμε τις μεταθέσεις μας. Όμως τα πράγματα εδώ στο ΚΕΕΜ της Σπάρτης είναι πολύ διαφορετικά. Ειδικά μετά την αποχώρηση των εκπαιδευόμενων διαβιβαστών και οδηγών η κατάσταση έχει γίνει πολύ πιεστική για όσους μείνανε, αφού οι πάρα πολλές υπηρεσίες δε μειώθηκαν (με ευθύνη και του ΓΕΣ).
Η κατάσταση είναι τόσο εξωφρενική που αναγκαζόμαστε να υπηρετούμε άρρωστοι με πυρετούς και διάρροιες. Πρόσφατα συνάδελφος έκανε συνεχώς εμετό την ώρα της σκοπιάς του, χωρίς να δοθεί εντολή να τον αλλάξει κανείς. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε περιστατικό ανάλογο του νεκρού συναδέλφου μας στη Σύμη.

Το πόσο παράλογη είναι αυτή η κατάσταση, αποδεικνύεται από το ότι σε λίγο καιρό που φεύγουμε για τις μονάδες, η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών θα καταργηθεί, αφού στο στρατόπεδο θα μείνουν λιγοστοί Υ.Ε.Α.
Όσο απότομα έπεσαν στα κεφάλια μας όλα αυτά, άλλο τόσο απροειδοποίητα μας ακύρωσαν τις άγραφες άδειες που μας είχαν υποσχεθεί και που τόσο πολύ περιμέναμε αφού έχουμε βδομάδες να δούμε τους δικούς μας. Όμως η μεγάλη απογοήτευση που νιώσαμε, απαντήθηκε από τη διοίκηση με ένταση της πίεσης και πλέον τα παραπτώματα τιμωρούνται σκληρότερα από πριν. Ακόμα και οι λίγοι εξοδούχοι πετσοκόβονται, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να μαθαίνουν για τη Σπάρτη από περιγραφές των λίγων τυχερών.