Στο Πολυχνίτο οι φαντάροι έχουν…γερά σαγόνια.Για το κρύο

Τάγμα για γερά νεύρα το 264 στο Πολυχνίτο της Μυτιλήνης,λένε μέσω Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων οι στρατιώτες που υπηρετούν εκεί. Και σίγουρα πρέπει να έχουν …γερά σαγόνια έτσι που τουρτουρίζουν από το κρύο.

Τι αναφέρουν σε επιστολή τους;

“Τα προβλήματα πολλά και αμέτρητα. Οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου παλιές και δεν καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης μας.
Οι πόρτες και τα παράθυρα αδυνατούν να κρατήσουν τον αέρα εκτός θαλάμου, ενώ τα σπασμένα παράθυρα στις τουαλέτες μπάζουν.
Η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας πέφτει και κατά τις προηγούμενες ημέρες του παγετού ήταν σχεδόν αδύνατο να κοιμηθείς και οι περισσότεροι επιστρατεύσαμε ότι ρούχα είχαμε, κουβέρτες κ.λ.π…

…Κάθε φορά που τα αναφέρουμε η απάντηση είναι ότι ο κανονισμός προβλέπει αυτές τις ώρες για το καλοριφέρ και δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Βέβαια στα γραφεία τους και τους χώρους διανυκτέρευσης των αξιωματικών και των στελεχών λειτουργούν επί εικοσιτετραώρου βάσεως ηλεκτρικά καλοριφέρ και αερόθερμα.
Οι συνθήκες υγιεινής απερίγραπτες. Κάνουμε καθαριότητες χωρίς καθαριστικά. Η χλωρίνη είναι είδος πολυτελείας, μια φορά την βδομάδα και αν, και τα γάντια είναι ατομικό αξεσουάρ που πρέπει να αγοράζει ο καθένας με δικά του έξοδα. Τα καζανάκια δε δουλεύουν δυσχεραίνοντας τις συνθήκες υγιεινής περισσότερο. Κάθε φορά που απαιτούμε καθαριστικά, γάντια ή συντήρηση του κτιρίου  μας λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά!
Σύμφωνα όμως με όσα διαβάζουμε σε εφημερίδες και site λεφτά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ υπάρχουν και μάλιστα πολλά.