Στοπ Σαμαρά στα σενάρια αλλαγής αρχηγών.»Αφήστε τις ίντριγκες»,το μήνυμα προς όσους πιέζουν

Στοπ Σαμαρά στις “φήμες και διαδόσεις” περί αλλαγών στην κορυφή των ΕΔ. Έστειλε σαφές μήνυμα σ΄ όσους «πιέζουν»  να αφήσουν “τις ίντριγκες και να επιτρέψουν στην ηγεσία του ΥΕΘΑ να εργαστεί”.

Ο κ.Σαμαράς ο οποίος έχει ενημερωθεί πλήρως για τις διαδόσεις που “ανηφορίζουν” από Συγγρού προς Μεσογείων ,θεωρεί αδιανόητο να γίνουν κρίσεις αρχηγών “μέσα σε οκτώ μήνες και χωρίς προφανή αιτία”. Υπενθύμισε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΥΕΘΑ είχε ο ίδιος διαβεβαιώσει ότι δεν πρέπει η όποια κυβέρνηση εκλεγεί να προκαλέσει αναστάτωση στις ΕΔ.

Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι και μόνο οι φήμες που διέσπειραν κάποιοι είναι ικανές να “παγώσουν” όλο το σύστημα στο ΥΕΘΑ,αφού η αβεβαιότητα του “μένω-φεύγω” οδηγεί πάντα στην αδράνεια του συστήματος.Και αδράνεια δεν επιτρέπεται ,πουθενά πολύ περισσότερο δε στο χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Η κατάσταση στη περιοχή είναι έκρυθμη και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ξημερώσει,οι ΕΔ πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση και κάποιοι ονειρεύονται όχι απλά κρίσεις Αρχηγών,αλλά και επαναφορά αποστράτων στις θέσεις τους!

Η παρέμβαση Σαμαρά για το θέμα των κρίσεων ήρθε λίγο μετά από τη διαβεβαίωση κορυφαίας πηγής του ΥΕΘΑ η οποία είχε δηλώσει ότι “για τις κρίσεις θα αποφασίσει μόνο ένας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς”.

Φαίνεται ότι αποφάσισε ότι κρίσεις στο επίπεδο των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων δεν θα γίνουν,συνεπώς όσοι ετοιμάζονταν να ράψουν στολές για να επανέλθουν στην ενέργεια καλό είναι να ματαιώσουν το ραντεβού με το ράφτη.