Στρατιωτικοί:»Είμαστε κομμάτι του Ελληνικού λαού,μην μας στρέφετε εναντίον του»

Την κύρια αποστολή των ΕΔ έκρινε σκόπιμο να …υπενθυμίσει στη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ ο ΣΥΣΜΕΔ! Και μάλλον χρειάζεται μία υπενθύμιση.
Όπως σημαντική είναι και η επισήμανση του ΣΥΣΜΕΔ,ότι “οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι κομμάτι του Ελληνικού λαού και οποιαδήποτε εμπλοκή σε ενέργειες που θα πυροδοτήσουν εντάσεις και συγκρούσεις με άλλες κοινωνικές ομάδες πρέπει να αποφευχθεί. Προς τούτο καλούμε τη φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να προφυλάξει την ακεραιότητα και αξιοπρέπεια του προσωπικού της, με κάθε νόμιμο μέσο”.Ακούει άραγε κανείς;

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ
Με ενδιαφέρον ακούσαμε τη 17η Οκτωβρίου 2011, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών, την πληροφορία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, λόγω της απεργίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι κύρια αποστολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας, η εξασφάλιση του εθνικού της χώρου και η αποφασιστική τους συμβολή στην επίτευξη των στόχων της εξωτερικής πολιτικής της Χώρας, έχουν δε ως κύριο έργο τους, σε ειρηνική περίοδο, μεταξύ των άλλων, τη συνεχή επαγρύπνηση για την ασφάλεια του εθνικού χώρου, τη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αποτροπή και την αποτελεσματική αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών, καθώς επίσης και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης για την ειρήνη.

Η συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων σε δραστηριότητες που εκφεύγουν των αμιγώς ως άνω καθηκόντων και της αποστολής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποβαίνει σε βάρος τόσο της λειτουργίας των δομών, όσο και της εκπαίδευσης του προσωπικού για την επίτευξη της παραπάνω αποστολής, και ως εκ τούτου μόνο αποπροσανατολισμό και ενδεχομένως κινδύνους μπορεί να δημιουργήσει, παρά προβλήματα να επιλύσει.

Σήμερα που η Ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται, χωρίς και παρά τη θέλησή της, από πρωτόγνωρα σε βάρος της δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα και η Ελληνική οικογένεια προσπαθεί να σταθεί περήφανη στα πόδια της, χτίζοντας ασπίδες προστασίας για τη γενιά που έρχεται, ενέργειες όμοιες με αυτή που φημολογείται ως άνω δεν μπορούν να τύχουν της ευρείας αποδοχής τους.

Για ακόμη μια φορά, τεχνηέντως, κλάδοι εργαζομένων, που προσπαθούν να υπερασπίσουν τα δίκαια δικαιώματά τους, τα οποία συλλήβδην το τελευταίο διάστημα καταρρέουν, προκαλούνται να στραφούν κατά των Ελλήνων στρατιωτικών, όταν οι τελευταίοι κληθούν να τους υποκαταστήσουν.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι κομμάτι του Ελληνικού λαού και οποιαδήποτε εμπλοκή σε ενέργειες που θα πυροδοτήσουν εντάσεις και συγκρούσεις με άλλες κοινωνικές ομάδες πρέπει να αποφευχθεί. Προς τούτο καλούμε τη φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να προφυλάξει την ακεραιότητα και αξιοπρέπεια του προσωπικού της, με κάθε νόμιμο μέσο.