Θα τολμήσει ο νέος Α/ΓΕΣ να «αγγίξει» το θέμα της Σχολής Ευελπίδων;

Ο νέος Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνης ανέλαβε τα καθήκοντά του μέσα σε μια θύελλα. Μετά από τη παραίτηση Ζιαζιά, ήρθε η πολύ δύσκολη όπως αποδείχτηκε φέτος διαδικασία των κρίσεων-μεταθέσεων-τοποθετήσεων στις ΕΔ. Και βέβαια η ένταση που έχουν προκαλέσει τα θέματα με τις νέες περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών.

Ηγείται του Γενικού Επιτελείου,το οποίο αφορά στο μεγαλύτερο ποσοστό η όλο συζητούμενη αλλά μονίμως αναβαλόμενη αναδιοργάνωση των ΕΔ.

Μεγάλα και δύσκολα θέματα.

Υπάρχει όμως κι ένα ζήτημα με το οποίο οφείλει άμεσα να ασχοληθεί. Κι αυτό είναι η Σχολή Ευελπίδων.

Τα όσα έγιναν τη χρονιά που πέρασε και “ταλαιπώρησαν” τη ΣΣΕ ήταν απαράδεκτα και τελικά ο μόνος που “πλήρωσε” πραγματικό τίμημα με την αποστρατεία του,ήταν ο διοικητής της Σχολής.

Ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος που προέκυψε με τον Εύελπι αποδείχτηκε πέρα για πέρα λανθασμένος κι έδωσε “αέρα” σε ακραία στοιχεία να “αναθαρρήσουν”. Αρκεί να δει κάποιος τι έχει γραφτεί το τελευταίο διάστημα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταλάβει τι τεράστια ζημιά κάνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και “κύκλοι” στη ΣΣΕ.

Ο νέος Α/ΓΕΣ πρέπει να κάνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι τ΄αστεία τελείωσαν!

Η Σχολή Ευελπίδων έχει αποστολή ιερή να δημιουργεί τους μελλοντικούς ηγέτες του στρατού. Δεν υπάρχει για να ικανοποιεί προσωπικές και οικογενειακές φιλοδοξίες,ούτε για να ασκούν πολιτική τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα,όπως έγινε με τη ΝΔ τη χρονιά που πέρασε.

Αν θα τολμήσει ο νέος Α/ΓΕΣ να “αγγίξει” το θέμα είναι άγνωστο, Το να “κρυφτεί” πίσω από το νομικό καθεστώς που διέπει τη ΣΣΕ και δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο συμβούλιο των καθηγητών δεν θα είναι αρκετό ,ούτε πειστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άσκηση…φάντασμα Ελληνικής ταξιαρχίας με αξιωματικούς του Κατάρ!

 

 Η Σχολή Ευελπίδων και οι τεράστιες ευθύνες των ηγεσιών του ΓΕΣ

Στις 10 στρατιωτικές σχολές με το «μεγαλύτερο γόητρο» η Σχολή Ευελπίδων