«Θεατρομαχία» μεταξύ Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά με δήμο της Θεσσαλονίκης!

Mπλέξαν τα θεατρικά τους ενδιαφέροντα το ΓΕΣ και ο Δήμος Παύλος Μελάς Θεσσαλονίκης.’Η, για την ακρίβεια,…έβγαλαν τα …θεατρικά τους και …αλληλοπυροβολούνται! Αιτία  δεν είναι τόσο η υπηρέτηση της Θεατρικής Τέχνης  αλλά κάτι πιο πεζό: η …κατοχύρωση του δικαιώματος χρήσης ή της ιδιοκτησίας του χώρου του πρώην Στρατοπέδου »Παύλος Μελάς» για το οποίο οι δύο πλευρές είναι στα μαχαίρια!Έτσι,όπως προκύπτει από ανακοινώσεις για την Τετάρτη 25 Ιουλίου έχουν κανονίσει και οι δύο πλευρές δύο  …διαφορετικές  θετρικές παραστάσεις!

-Η πρώτη ανακοίνωση έγινε τις προάλλες από  τον Δήμο  που θέλει τον χώρο για κοινωνικλη χρήση: 
<<Με τη θεατρική παράσταση «Έλα απόψε στου…Μελά» εγκαινιάζεται η θερινή σκηνή του ΚΘΒΕ στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά σε συνεργασία με το δήμο την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 (9 μμ) σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου.Πρόκειται για μία φαντασμαγορική παράσταση, την οποία υπογράφουν αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, με δεκάδες ηθοποιούς και 240 κοστούμια, μοναδική χορογραφία και εξαίρετη μουσική επιμέλεια. 30 ηθοποιοί επί σκηνής που τραγουδούν και χορεύουν έχοντας δίπλα τους ζωντανή ορχήστρα παρουσιάζοντας την ιστορία της Ελλάδας και του λαϊκού θεάτρου σε μια επιθεώρηση.Στην κρίση απαντάμε με Πολιτισμό. Ο πολιτισμός είναι επένδυση στον Άνθρωπο και την κοινωνία. Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές ένα θέατρο δημοσίου συμφέροντος δίνει ένα τόνο θετικότητας και την έχουμε ανάγκη.>> (Από την ιστοσελίδα του Δήμου).
  -Χθές -και ενώ το θέμα της αντιπαράθεσης πήρε διαστάσεις – ήρθε νέα ανακοίνωση-  από το ΓΕΣ αυτή την φορά:
<<Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 25 Ιουλίου έως το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Γ’ Σώμα Στρατού, θα πραγματοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, στον χώρο του Στρατοπέδου «Παύλος Μελάς» στη Θεσσαλονίκη>>.
Όπως καταλαβαίνεται ο Δήμος προσπαθεί να κατοχυρώσει το χώρο για κοινωνικές δράσεις  επ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, και το ΓΕΣ να διατηρήσει τα κεκτημένα στον χώρο που για χρόνια χρησιμοποιούσε για λόγους άμυνας και πλέον εξέλειπαν.
.