«Θέλει Αρετή και Τόλμη η χειραφέτηση των ΕΔ».Σχόλιο ενός απόστρατου

Το άρθρο του Σ.Μηχιώτη,»Την ώρα που η χώρα καίγεται ποιος κόπτεται για τις κρίσεις των αξιωματικών»,στο Onalert,έχει προκαλέσει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.Ανώτατος αξιωματικός ,απόστρατος πια και καθ΄ όλα αξιοσέβαστος,έστειλε στο Onalert το ακόλουθο σχόλιο:

Διατηρώντας τις επιφυλάξεις μου για επι μέρους επισημάνσεις του κ. Μηχιώτη εκτιμώ ότι από τις γενικότερες απόψεις που παραθέτει προκύπτουν δύο βασικά ερωτήματα.
 
  Α. Είναι έτοιμες οι ηγεσιες των Ε.Δ. και των Σ.Α. να λειτουργήσουν ως ανεξάρτητες και χειραφετημένες οντότητες εξουσίας ;

 Β. Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και ειδικότερα τα κόμματα εξουσίας αισθάνονται ασφαλή να παρέξουν την απαιτούμενη χειραφεσία στο στράτευμα και τα Σ.Α. ;
 
Δυστυχώς και στα δύο ανωτέρω ερωτήματα οι απαντήσεις ειναι αρνητικές. Αυτό πιστοποιείται τόσο από την απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας να μεταθέσει τις ετήσιες κρίσεις όσο και από την παθητική αποδοχή της αποφάσεως εκ μέρους των ηγεσιών του στρατεύματος και των Σ.Α.
 
Δηλαδή, τόσο η Αρετή όσο και η Τόλμη που απαιτούνται συνεχίζουν να αποτελούν δυσεύρετο είδος στις ημέρες μας και ο νοών νοείτο!!!