Τα δέματα βόμβες φέρνουν σεμινάρια εκπαίδευσης.

Συναγερμό όχι μόνο στις υπηρεσιές ΕΛΑΣκαι της ΕΥΠ  αλλά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών ασφάλειας (security) σήμανε η πρόσφατη αποστολή- και μάλιστα μαζικά – παγιδευμένων επιστολών και δεμάτων από τρομοκρατικές οργανώσεις και στην Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι  μια απο τις εταιρίες αυτές  οργανώνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα την ανίχνευση παγιδευμένων φακέλων-πακέτων-δεμάτων στις 16 Δεκεμβρίου 2010.
Το σεμινάριο, που εχει κόστος άνα άτομο 350 ευρώ, θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εθνικής Τράπεζας Α.Ε, στη Γλυφάδα, με χορηγό επικοινωνιας το συνδρομιτικο περιοδικό (δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα) SECURITY MANAGER.
 Στο σεμινάριο – που θα γίνει στην ελληνική γλώσσα - θα αναλυθούν τα παρακάτω θέματα:
• Ακτινοσκοπικό μηχάνημα ασφαλείας για έλεγχο της αλληλογραφίας
• Ακτινοπροστασία
• Δέματα – Παγίδες
• Χειρισμός Ακτινοσκοπικού Μηχανήματος Ασφαλείας
• Προσομοίωση Λειτουργίας Ακτινοσκοπικού Μηχανήματος Ελέγχου Αλληλογραφίας.
Oι οργανωτές μάλιστα έχουν φροντίσει να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή ολόκληρων τμημάτων εταιριών.Ετσι για συμμετοχή 3-5 ατόμων από την ίδια Εταιρεία παρέχεται έκπτωση 5% και για συμμετοχή πέραν των 6-10 ατόμων και πάλι από την ίδια Εταιρεία παρέχεται έκπτωση 10%, ενω στο κόστος συμμετοχής στο Σεμινάριο, οπως μας ενημερωνουν, περιλαμβάνονται όλα - γεύματα, καφέδες, αναψυκτικά κλπ. καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό (ατομικός φά-κελος για τον κάθε συμμετέχοντα.