Τι υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την εθνική άμυνα

Τι υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου για το θέμα της Άμυνας;

Σύμφωνα με το πρόγραμμά τους που έστειλε χθες και στον ΣΥΣΜΕΔ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν:

 Η ευθύνη της Διοίκησης του Υπουργείου Εθνικής Η ευθύνη της Διοίκησης του Υπουργείου Εθνικής
Άμυνας και Ασφάλειας ανατίθεται στη φυσική του ηγεσία.

 Ανώτατο όργανο διοίκησης ορίζεται ο Αρχηγός Ανώτατο όργανο διοίκησης ορίζεται ο Αρχηγός
ΓΕΕΘΑ και Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ αντιστοίχως. Η πολιτική ευθύνη όμως παραμένει στην πολιτική ηγεσία και στους εκάστοτε Υπουργούς Άμυνας και Ασφάλειας.

 Η εξέλιξη των ένστολων στελεχών αποφασίζεται Η εξέλιξη των ένστολων στελεχών αποφασίζεται
αποκλειστικά από ένστολους με αντικειμενικά προσδιορισμένα κριτήρια.

 Καθορισμός του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας με Καθορισμός του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας με
ανάλογες αρμοδιότητες στα δύο ανωτέρω Υπουργεία.


 Επαναφορά της πρόνοιας στους κανονισμούς Επαναφορά της πρόνοιας στους κανονισμούς
και στο Νόμο, ότι υποψήφιοι προς φοίτηση στιςΠαραγωγικές ΣχολέςτωνΕνόπλων ΔυνάμεωνκαιτωνΣωμάτων Ασφαλείαςθα πρέπει να είναι Έλληνες Πολίτες το γένος.


 Επανένταξη του οργανογράμματος των Επανένταξη του οργανογράμματος των
Ενόπλων Δυνάμεων, κρίσιμων Υπηρεσιών όπως η Υδρογραφική Υπηρεσία, η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και οι Μονάδες Αεροφωτογράφισης της Πολεμικής Αεροπορίας με σκοπό αφενός την συνδρομή τους στην Κτηματογράφηση της χώρας και αφετέρου την πάταξη της αυθαίρετης δόμησης και την καταπάτησης δημοσίων γαιών και αιγιαλού, και εκσυγχρονισμός των τεχνικών και τεχνολογικών υποδομών τους κατά προτεραιότητα


Δημιουργία ξεχωριστού κύκλου εισαγωγής και εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Σχολών και των Παραγωγικών Ακαδημιών των Σωμάτων Ασφαλείας από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Καθιέρωση ειδικών κριτηρίων εισαγωγής εκτός Πανελλαδικών σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του λειτουργήματος των ενστόλων πολιτών του Κράτους.

 Δημιουργία Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Στρατιωτικών Δημιουργία Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών


 Επανεξέταση των κανόνων εμπλοκής και χρήσης Επανεξέταση των κανόνων εμπλοκής και χρήσης του υπηρεσιακού οπλισμού των Σωμάτων Ασφαλείας για την αντιμετώπιση του αυξημένου οργανωμένου εγκλήματος.


 Τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και Τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα διατηρήσουν την Διοικητική και Οργανική τους αυτοτέλεια (ΑσφαλιστικόςΦορέας Ένστολων) και θα διοικούνται από στρατιωτικό/αστυνομικό διοικητή (οικονομικού) ως ξεχωριστή Μονάδα εντός του Σώματος της Οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια, εντός τετραετίας, να αποκατασταθούν οι απώλειες των στελεχών στο αρχικό επίπεδό τους.


  Ενίσχυση με νομοθετική ρύθμιση Ενίσχυση με νομοθετική ρύθμιση 
των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας (ΜΤΣ, ΜΤΝ ,ΜΤΑ) με το συνολικό ποσό της καταβαλλόμενης από τους μερισματούχους Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) και για όσο διάστημα επιβάλλεται η έκτακτη αυτή εισφορά.
  Αναστολή της κράτησης του 2% Αναστολή της κράτησης του 2% 
των αποδοχών που πληρώνουν οι εν ενεργεία υπέρ της ανεργείας, στα Μετοχικά Ταμεία.


Εξαίρεση των Μετοχικών Ταμείων από την Εξαίρεση των Μετοχικών Ταμείων από την παρακράτηση της ειδικής εισφοράς δικαιούχων ή το πάγωμα για 3 χρόνια.
Κατάργηση της διάταξης του Νόμου. Κατάργηση της διάταξης του Νόμου. 3865/2010 με την οποία διακόπτεται η χορήγηση σύνταξης στους απόστρατους στρατιωτικούς που θα απασχολούνται σε οποιαδήποτε εργασία και η οποία ακυρώνει το συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας.


 Κατάργηση της διάταξης του Νόμου . 4024/2011 Κατάργηση της διάταξης του Νόμου . 4024/2011 που επιβλήθηκε με αντισυνταγματικά κριτήρια με συνέπεια την άδικη περικοπή της σύνταξης σε5.700στρατιωτικούς οιοποίοιείναικάτω των 55 ετών και αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους από την υπηρεσία.


  Διατήρηση και αναβάθμιση του Στρατιωτικού Διατήρηση και αναβάθμιση του Στρατιωτικού 
χαρακτήρα των στρατιωτικών νοσοκομείων ώστε να καταστούν τα κατ ́ εξοχήν νοσηλευτικά ιδρύματα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

  Θεσμική κατοχύρωση του δικαιώματος της Θεσμική κατοχύρωση του δικαιώματος της 
συνυπηρέτησης συζύγων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

  Διευκόλυνση στα σχολεία και στους Διευκόλυνση στα σχολεία και στους 
παιδικούς σταθμούς ακόμη και αν είναι υπεράριθμοι ώστε να διευκολύνονται οι γονείς στην νέα τους μετάθεση στην ίδια φρουρά, καθώς και άμεση αντιμετώπιση του αιτήματος του ζεύγους. (Σήμερα ξεπερνά τους 3 μήνες).
Αποζημίωση των εξόδων μετακόμισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από φρουρά σε άλλη φρουρά σε ποσό που να ανταποκρίνεται σε πραγματικό κόστος
Δημιουργία οικημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές αστυνομικών τμημάτων και λιμενικών σταθμών σε νησιά ή παραμεθόριες περιοχές με σκοπό την στέγαση τους.


 Καθιέρωση του θεσμού της Αμυντικής Χορηγίας Καθιέρωση του θεσμού της Αμυντικής Χορηγίας
από την Ομογένεια ή επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές της χώρας ή του εξωτερικού με σκοπό τις αμυντικές προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και την κατασκευή πολεμικών πλοίων σε Ελληνικά ναυπηγεία.
 Δημιουργεία στρατιωτικών λεσχών σε όσο Δημιουργεία στρατιωτικών λεσχών σε όσο
δυνατών περισσότερες πόλεις και νησιά με σκοπό όχι μόνο την σίτιση αλλά και την στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.


Σταδιακή μετατόπιση μέρους των προς προμήθεια υλικών και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε ελληνικές εταιρίες του κλάδου με σκοπό την τόνωση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

 Καμία απόδοση στρατιωτικών χώρων σε ΟΤΑ ή Καμία απόδοση στρατιωτικών χώρων σε ΟΤΑ ή
άλλους φορείς χωρίς ανάλογο αντισταθμιστικό όφελος (αντιπαροχή, κλπ).