«Το Ειδικό Μισθολόγιο των Ένστολων και τα μάτια σας».Άρθρο του Σ.Μηχιώτη


Του ΣΕΡΑΦΕΙΜ Χ.ΜΗΧΙΩΤΗ

Με αφορμή το σημερινό σχόλιο εις το «Μικροπολιτικό» και επειδή συνηθίζω να διαβάζω «πίσω από τις γραμμές», αντιλαμβάνομαι ότι οποιαδηποτε οικονομική περικοπή παρ’ ημίν μπορούσε να απειλήσει, αμέσως ή εμμέσως, γερμανικά συμφέροντα αντιμετωπίζεται συλλήβδην από την τρόΙκα ως ταμπού, διότι είναι οι ουσιαστικές κόκκινες γραμμές τους, ας τους εξηγηθεί από την ημετέρα πλευρά ότι αποτελούν και γιά εμάς κόκκινη γραμμή κάποια άλλα πράγματα, όπως το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών(αλλά και των αστυνομικών) δεν τα αγγίζουμε. Τόσο απλά.

Και η εξήγηση μπορεί να είναι τόσο απλή και αφοπλιστική: Στις χώρες των τριών της τροίκα, του ειδικού συντονιστή Ράιχενμπαχ κ.ο.κ. οι ΕΔ αποτελούν μία δημόσια υπηρεσία που «κλείνει» εν πολλοίς από Παρασκευή απόγευμα έως Δευτέρα πρωί, εκτός ολίγων εξαιρέσεων. Ομοίως εις την έδρα του ΝΑΤΟ, το SHAPE και τα Στρατηγεία το πενθήμερο είναι ιερό. Εδώ; Εδώ ένα ολόκληρο σύστημα παραμένει εις το πόδι ολόκληρο το 24ωρο και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, διότι η εξ Ανατολών όμορη χώρα είναι απρόβλεπτη.

Σκοπούντα πλοία εις το Αιγαίο, μαχητικά αεροσκάφη σε επιφυλακή γιά ταχεία απογείωση σε προωθημένα αεροδρόμια, αλλά και εις τα ενδον, περιπολίες εις τη μεθόριο του Έβρου κ.ο.κ. τελούν σε ετοιμότητα, την ώρα που η συνττριπτική πλειοψηφία των συνελλήνων οικουρεί, βρίσκεται στις θάλασσες, κατακαλόκαιρο γαρ, ή στα βουνά. Τι σημαίνει αυτό: ότι ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι είναι στο πόδι, άνδρες και γυναίκες, όλων των βαθμών και ειδικοτήτων γιά την υπεράσπιση της εδαφικής ακερασιότητας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Συνεπώς; Συνεπώς οι συνομιλούντες εκ του ΥΠΕΘΑ με την τρόικα καλούνται να τους πουν με τρόπο ρητό και αποφασιστικό: Εδώ δεν είναι Γερμανία ή Δανία, αλλά Ελλάδα, την οποία θα υπερασπισθούμε εμείς οι ίδιοι. ΔΕΝ είναι επιτρεπτό να περικόψουμε, ούτε κατά δέκατο της μονάδος, τις ήδη δραματικώς περικοπείσες αποδοχές του Προσωπικού των ΕΔ. Βεβαίως δε και του Προσωπικού των ΣΑ.

Οι πρόσθετες περικοπές των 2,65 δις ευρώ που ζητεί η τρόΙκα από το ΥΠΕΘΑ, να αφήσουν ΕΚΤΟΣ το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και η αντίστοιχη το ΥΠΠΟΠ καλούνται να το διασφαλίσουν αυτό ΑΠΟΛΥΤΩΣ.