Το Ναυτοδικείο έκρινε παράνομες 44 μεταθέσεις αξιωματικών!Ποιοι καταδικάστηκαν

Απόφαση σοκ από το Ναυτοδικείο Πειραιά,που έκρινε παράνομες μεταθέσεις 44 αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος ,το 2005 και έκρινε ενόχους για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος δύο αξιωματικούς του Λιμενικού.Τον τότε υπαρχηγό και τον διευθυντή της διεύθυνσης προσωπικού εκείνης της εποχής.

Την δικαστική διαδικασία είχε ξεκινήσει υποπλοίαρχος του ΛΣ που υπέβαλε στον Εισαγγελέα Πειραιώς μηνυτήρια αναφορά για τις μεταθέσεις 44 αξ/κών Λιμενικού Σώματος με έκτακτο Συμβούλιο Τοποθετήσεων-Μεταθέσεων, το οποίο συνήλθε 11 μόλις μέρες μετά το ετήσιο τακτικό Συμβούλιο Τοποθετήσεων-Μεταθέσεων του Λ.Σ. (30.6.2005 – το τακτικό & 11.7.2005 στις 22.00 το βράδυ – το έκτακτο).

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του,“παραποίησαν αρχικά τις αιτήσεις των εν λόγω αξ/κών προκειμένου να τους μεταθέσουν δυσμενώς, με πολιτικά κριτήρια (αλλιώς, σύμφωνα με το τότε ισχύον και αρκετά περιοριστικό για την πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ, Π.Δ. 190/03, δεν είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν), και ύστερα, αβασίμως και αναληθώς επικαλέστηκαν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες που τάχα προέκυψαν σε διάστημα μίας εβδομάδας (μεταξύ Συμβουλίου τακτικών και εκτάκτων Μεταθέσεων)!! Τον μηνυτή τον μετέθεσαν, μέσα σε μία εβδομάδα, παράνομα, από το ΥΕΝ/ΔΤΥ όπου είχε αρχικά μετατεθεί στις 30.6.2005 με το ετήσιο τακτικό Συμβούλιο Τοποθετήσεων-Μεταθέσεων, στο Κ.Λ. Ρόδου στις 11.7.2005 με το έκτακτο Συμβούλιο.

Η παρανομία των μεταθέσεων αυτών είχε βέβαια ήδη κριθεί αμετάκλητα από το Διοικ. Εφετείο Πειραιώς με την 618/07 απόφασή του (ακυρωτικό σχηματισμό), το οποίο και είχε προχωρήσει ούτως και στην ακύρωσή τους».