Το αεροδρόμιο Αράξου πάει να «πολιτικοποιηθεί»

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αράξου πάει “φουλ” για να λειτουργήσει και ως πολιτικό. Ο Δ.Αβραμόπουλος το ΄χε τάξει όταν ήταν υπουργός Τουρισμού και τώρα ως ΥΕΘΑ και να θέλει να κάνει πίσω δεν μπορεί. Στην επίσκεψή του στον Άραξο ρωτήθηκε για το θέμα και είπε:

“Είναι γνωστό ότι δεν αλλάζω θέση κάθε φορά που αλλάζουν τα καθήκοντά μου. Θυμάμαι την τότε επίσκεψή μου με την ιδιότητά μου, ως Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, όπου συζήτησα με όλους τους παράγοντες του Νομού Ηλείας. Εκείνο που πρέπει να πω για μία ακόμα φορά, είναι ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος έχει τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες ανάπτυξης.

Ο τουρισμός πρέπει να είναι μία εκ των πολιτικών αιχμής για το μέλλον αυτού του τόπου. Η τουριστική ανάπτυξη, βέβαια, περνάει από τις υποδομές. Υποδομές είναι τα καλά νοσοκομεία, υποδομές είναι, όμως και οι διευκολύνσεις για τις μεταφορές, επίγειες και εναέριες. Αυτό το αεροδρόμιο που είναι ένα από τα πιο σύγχρονα, με μεγάλες δυνατότητες μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην πολιτική αεροπορία, και μέσω αυτής, στην τουριστική ανάπτυξη.

Είμαι ενήμερος των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά και του γεγονότος ότι τότε είχαμε αρχίσει να εκπονούμε στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μία μελέτη για την γενικότερη αξιοποίηση των υποδομών μας στην περιοχή

Μένω συνεπής σε αυτά που είχα πει τότε και έχω δώσει οδηγίες να εκπονηθεί μια πλήρης μελέτη, ώστε παρά το γεγονός ότι έχουμε δημοσιονομικές πιέσεις αυτόν τον καιρό μέσω άλλων προγραμμάτων, να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση αυτού του αεροδρομίου. Σύντομα, θα είμαι σε θέση να κάνω ανακοινώσεις. Ίσως τώρα, περισσότερο από ποτέ να είναι ευκαιρία και δυνατότητα να ενισχυθεί η υποδομή της Ηλείας”.