Το «φούμο» δεν έγινε αντιληπτό

Και από αύριο τα κεφάλια μέσα. Έρχεται η τρόϊκα. Απόψε θα γνωρίζουμε τους νέους «μικρούς πρωθυπουργούς»,τους περιφερειάρχες,με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα μεγάλα αστικά κέντρα για πολιτικά συμπεράσματα,αλλά και στη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου γίνεται μεγάλη μάχη με έντονο παρασκήνιο.

Θα μάθουμε και τους δημάρχους και θα μας φύγει…το άγχος. Το βέβαιο είναι ότι το βράδυ με κάποιο μαγικό τρόπο όλα τα κόμματα θα έχουν κερδίσει! Όπως και τη προηγούμενη Κυριακή. Κατά ένα παράδοξο τρόπο το…φούμο που έπεσε μέσω της τεράστιας αποχής δεν έγινε ιδιαιτέρως αντιληπτό.

Απ΄αύριο τα σπουδαία. Η τρόϊκα έρχεται και όπως όλα δείχνουν θα μας πάρει πάλι μέτρα για …στενότερο κουστουμάκι. Νέα μέτρα έρχονται που συνοψίζονται σε μία λέξη:περικοπές. Κι απ΄ ότι όλα δείχνουν φθάσαμε στο σημείο που οι περικοπές δεν θα αφορούν μόνο εισοδήματα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό. Μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα αλλά μόνο μετατάξεις,ποιος όμως μπορεί να έχει εμπιστοσύνη;

Για τους στρατιωτικούς τα πράγματα δεν θα είναι καλύτερα. Μπορεί να μην κινδυνεύουν με απόλυση,το εισόδημά τους όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποστεί κι άλλες περικοπές. Θα συνεχίσουν να πληρώνουν εισφορές για Μετοχικά Ταμεία που ήδη έχουν βουλιάξει και δεν θα μπορέσουν να τους επιστρέψουν τα χρήματά τους και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζονται παρά την ιδιαιτερότητα των καθηκόντων τους ως «υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα». Καλή ψήφο.