Το παραδέχτηκε και ο ΥΕΘΑ! «Κακοπληρωμένοι οι στρατιωτικοί!

Διαπιστώσεις πολλές. Λύση καμμία. Το μισθολόγιο των στρατιωτικών είναι στον αέρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες,επιβεβαιώνει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για όσους –ένστολους και μη- μισθοδοτούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ.Βενιζέλος απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή για το τι πρόκειται να συμβεί με το μισθολόγιο των στρατιωτικών. Η απάντηση δεν ήταν διαφωτιστική,αφού το υπουργείο Οικονομικών το οποίο και καθορίζει τις εξελίξεις σ΄ αυτό το επίπεδο,δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του.

“Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι από τους καλά αμειβόμενους και το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι από τα υψηλά μισθολόγια του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα”, είπε ο κ.Βενιζέλος προσθέτοντας:

“ Επιπλέον, το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ είναι το παράδειγμα του κακά αμειβόμενου προσωπικού σε σχέση με άλλα Υπουργεία. Με αυτό λοιπόν το επιχείρημα θα μετέχουμε και στη συζήτηση για το νέο μισθολόγιο γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε το βάρος της ευθύνης που έχουν τα στελέχη των Ε.Δ. και το βάρος του κινδύνου που αναλαμβάνουν κατά την άσκηση της αποστολής τους”.

Συμπέρασμα; Το ΥΕΘΑ θα …ρίξει δυο μπαταργιές για τη τιμή των όπλων και θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών.Ασφαλώς και είναι κάτι το γεγονός ότι ο υπουγός Άμυνας κατάλαβε ότι το προσωπικό των ΕΔ δεν πληρώνεται καλά.