Το πραγματικό «χαστούκι» στο πολιτικό σύστημα δεν το έριξε ο Κασιδιάρης,που το εξυπηρετεί

Είναι ωραίο να μας “χαϊδεύουν” τ΄ αυτιά.Σ΄όλους μας αρέσει και το επιδιώκουμε.Αλλά δεν είναι περίοδος για τέτοια.Και όλοι μας πρέπει να το καταλάβουμε.

Συνεπώς δεν θα χαϊδέψουμε αυτιά μειοψηφίας που υποστηρίζει στα σοβαρά ότι τα “χαστούκια Κασιδιάρη” ήταν “χαστούκια σ΄ όλο το πολιτικό σύστημα”. Και στείλαμε το Κασιδιάρη να τους “χαστουκίσει”! Όσοι έχουν αυτοί την άποψη ,κατά τη γνώμη μας βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.Και εξηγούμε το γιατί:

•Ο ελληνικός λαός ο οποίος υπέμεινε επί τρία χρόνια την απάνθρωπη πολιτική που του επέβαλαν οι Έλληνες πολιτικοί με τη καθοδήγηση των δανειστών. Οι διαδηλώσεις,οι συγκεντρώσεις ,οι διαμαρτυρίες κινήθηκαν σε σχετικά ήρεμο πλαίσιο που εξέπληξε ακόμη και τους Ευρωπαίους.

•Μόνο που όταν ήρθε η ώρα της κάλπης οι Έλληνες -η πλειοψηφία τους- έδωσε πραγματικό χαστούκι και στους δανειστές και στους εδώ υπάκουους πολιτικούς. Δεν θα εξατάσουμε ούτε θα υποστηρίξουμε ότι η άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσει ή θα καταστρέψειτη χώρα.Αυτό θα φανεί και πιθανότατα σύντομα.Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα που προέκυψε στις τελευταίες εκλογές δεν ταρακούνησε για τα καλά τα νερά.Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.Γιατί όπως φάνηκε ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν είχαν υπολογίσει σοβαρά στα σενάριά τους. Αυτή είναι αλήθεια που δεν μπορεί κανείς να την αρνηθεί.Αυτό ήταν το πραγματικό χαστούκι.

•Η επιλογή 440.000 συμπολιτών μας να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή,μια οργάνωση που η βία είναι στις επιλογές της όπως αποδείχτηκε περίτρανα χθες ήταν σε ένα ποσοστό ψήφος αντίδρασης σ΄ ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει.Πόσοι απ΄ αυτούς τους ανθρώπους ψήφισαν συνειδητά αυτή την οργάνωση επικροτώντας τις απόψεις και τις πρακτικές της θα το δούμε στις 17 Ιουνίου.Και τότε θα κρίνουμε.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα αποδεχτούμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που θα “εξυγιάνει” τη πολιτική ζωή του τόπου με χαστούκια και μπουνιές. Τους μόνους που εξυπηρετεί η “πολιτική” της Χρυσής Αυγής είναι όσους επιθυμούν να διατηρήσουν το πολιτικό σκηνικό πριν από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα .Ο “φόβος και η τρομοκρατία” έχει και πολύ Χρυσή Αυγή.Και θα έχει ακόμη περισσότερη τις επόμενες ημέρες,όταν θα τη χρησιμοποιούν ως “μπαμπούλα” για να ξαναμαζέψουν στο κομματικό τους μαντρί φοβισμένα πρόβατα. Μόνο που οι Έλληνες ψηφοφόροι δείχνουν πια ότι έχουν ξεφύγει απ΄ αυτό το ρόλο.Και έχουν δεκάδες επιλογές για να ψηφίσουν ή να διαμαρτυρηθούν. Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη έστω και προβληματική πολυκομματική Δημοκρατία.Αυτό δεν θα μας το πάρουν ούτε με τη “τρομοκρατία των χαστουκιών”.