Τον «πολιτικό αυτισμό» ,φοβούνται οι στρατιωτικοί για το νέο Ειδικό Μισθολόγιο

Το άρθρο του προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ για τις πληροφορίες που υπάρχουν για το νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών , επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο του “σ΄ αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι στρατιωτικοί”. Χιλιάδες το διαβάσατε.

Οι στρατιωτικοί δεν έχουν άδικο να ανησυχούν.Οι άνθρωποι που έχουν κληθεί να διαχειριστούν την οικονομική κρίση, εκτός του ότι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί ήταν κρίσιμα γρανάζια του πολιτικού μηχανσμού που την προκάλεσε,διακατέχονται τώρα από έναν απίστευτο πανικό. Κι ο πανικός σε καταστάσεις κρίσης δεν είναι καλός.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στα χέρια του οποίου είναι το Ειδικό Μισθολόγιο των στρατιωτικών υπήρξε μέχρι πρόσφατα πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ. Λογικά αυτό θα ήταν θετικό. Σε κάποια άλλη χώρα ίσως,που ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ δεν θα είχε αποκαλέσει “αυτιστικούς” τους αξιωματικούς όπως φέρεται να έχει κάνει ο κ.Βενιζέλος. Ο οποίος μαζί με τον κ.Μπεγλίτη δεν έκρυψαν ποτέ ότι είχαν τη βεβαιότητα πως οι στρατιωτικοί αποτελούσαν …μία προνομιούχα κοινωνική τάξη!

Αυτό που ανησυχεί τους στρατιωτικούς και όσους τους εκπροσωπούν μέσα από κείμενα και δράσεις,όπως ο ΣΥΣΕΜΔ, είναι ο “πολιτικός αυτισμός” των κυβερνώντων. Το μόνο που τους απασχολεί είναι οι δείκτες και τα νούμερα και λειτουργούν λες και είναι αδιανόητο να καταλάβουν ότι πίσω απ΄ αυτά υπάρχουν άνθρωποι με σάρκα ,όστα,οικογένειες και υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται μια τελευταία προσπάθεια να υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών μια κοινή πρόταση των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη,που θα αφορά στις ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας. Αν αυτό θα είναι αρκετό για να καταλάβει ο κ.Βενιζέλος ότι οποιαδήποτε επιπλέον περικοπή του εισοδήματος στους στρατιωτικούς θα είναι καταστροφική,πολύ αμφιβάλουμε.20 μήνες ΥΕΘΑ ήταν κι όπως είπαμε έχει βγάλει τα συμπεράσματά του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε αναμμένα κάρβουνα οι στρατιωτικοί για το μισθολόγιο.Άρθρο του Α.Τσουκαράκη

Φτιάχνουν κλίμα για νέες περικοπές στους στρατιωτικούς

Ασύλληπτο! 117 βουλευτές,ζητούν εκατομμύρια αναδρομικά! Όλα τα ονόματα

Παπαδημούλης: Να ποιοι και πώς καλύπτουν τους βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά εκατ. ευρώ