«Τρομοκρατούν τη κοινή γνώμη με τα «χακί ΜΑΤ».

Τις έντονες ανησυχίες του για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης στη χρησιμοποίηση των στρατιωτικών τμημάτων “καταστολής πλήθους”, εκφράζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ,σε ανακοίνωσή του. Από το κείμενο προκύπτει ότι τα μέλη του Δικτύου θεωρούν ύποπτη την μαγνητοσκόπηση της συγκεκριμένης άσκησης, υποννοώντας ότι επίτηδες δόθηκε άδεια σε τηλεοπτικά κανάλια να παρακολουθήσουν την άσκηση ,ώστε να βγει προς τη κοινή γνώμη η ύπαρξη των στρατιωτικών “ΜΑΤ”. Στην ανκοίνωσή του το Δίκτυο αναφέρει:

«Αυτό που είδαμε στο συγκεκριμένο βίντεο είναι συγκρούσεις διαδηλωτών με πάνοπλους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι συνεργάζονται «αρμονικά» με άγρια εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ πίσω τους ακολουθούν τεθωρακισμένα οχήματα, με τους άνδρες τους να έχουν το δάκτυλο στην σκανδάλη των βαριών πυροβόλων, έτοιμοι να γαζώσουν με αυτά τους διαδηλωτές αν το κρίνουν σκόπιμο.

Το φύλλο συκής που επέλεξε να κρατήσει το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ είναι η διαβεβαίωση ότι τα συγκεκριμένα στρατεύματα δεν πρόκειται να κάνουν χρήση της κατασταλτικής τους εκπαίδευσης εντός ελληνικών συνόρων. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του διοικητή στο 596 Τάγμα: «Εμείς είμαστε Νατοϊκή Δύναμη. Δεν εκπαιδευόμαστε να Καταστέλλουμε Πλήθη στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό. Αύριο μπορεί να μας διατάξουν να πάμε στην Αίγυπτο να καταστείλουμε την εξέγερση. Αυτός είναι ο ρόλος μας».

Είναι πλέον δύσκολο να υπολογίσουμε το πόσες φορές το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ άλλαξαν γραμμή προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Μέχρι  που στην εκπομπή του MEGA το Σαββατοκύριακο, των Χασαπόπουλου-Αναγνωστάκη, ο καλεσμένος τους συνταγματάρχης εν. αποστρατεία Μυλωνάκης ήρθε να αποκαλύψει τον σύγχρονο βίαιο κατασταλτικό ρόλο του ελληνικού στρατού, σοκάροντας συντελεστές της εκπομπής και τηλεθεατές, δηλώνοντας: «είναι πολύ λογικό ο στρατός να επεμβαίνει, όταν ξεσπούν κοινωνικές ταραχές φέρνοντας σαν παράδειγμα τον Δεκέμβρη του 2008!! Υπενθύμισε επίσης παλαιότερη άσκηση της ΕΕ, που είχε σαν σενάριο επέμβαση της δύναμης σε ευρωπαϊκό νησί που είχε «διασαλεφθεί η τάξη από την αύξηση των μεταναστών»!! Απορούσε μάλιστα, όταν ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι: μα είναι δυνατόν, ή . προφανώς εννοείτε ότι αυτά γίνονται σε άλλες χώρες, ή όταν διερώτονταν . έχει άραγε το δικαίωμα το ΝΑΤΟ να επεμβαίνει στο εσωτερικό μιας χώρας;;»

Η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία κατέληξαν ότι έπρεπε να αφήσουν στην άκρη τα μισόλογα και να βγουν επιθετικά. Επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία αποκαλύπτοντας τις πραγματικές ολοκληρωτικές τους προθέσεις. Ακολουθώντας το δρόμο της κλιμάκωσης του αυταρχισμού που μέχρι τώρα περιελάμβανε τις υβριστικές επιθέσεις του Πάγκαλου, τη βία των ΜΑΤ, την απαγόρευση της Απεργίας και την συκοφάντηση των αγώνων, περνούν σε ύβρεις για «τζαμπατζήδες» του Ρέππα, κυνήγι μεταναστών, επικήρυξη γιατρών- φαρμακοποιών, κατάργηση του Ασύλου, Κατοχή της Κερατέας, απαγόρευση των αγροτικών κινητοποιήσεων”.