Τσίπρας στο ΥΕΘΑ:άνοιγμα στις ΕΔ,»κεραυνοί» για «οπλάδες»,ανοιχτά όλα για τη θητεία

 Πάνω από δύο ώρες κράτησε η ενημέρωση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας προς την αντιπρσωπεία και τον επικεφαλής της «αξιωματικής ανυιπολίτευσης» όπως εμφαντικά είπε σε  δύο σημεία της ομιλίας του ο ΥΕΘΑ Φ.Φράγκος.

Πριν αποχωρήσει από το ΥΕΘΑ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δηλώσεις με τις οποίες:

•Έκανε σαφές ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ εθνική και εδαφική ακεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτα

*Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις μειώσεις των μισθών των στελεχών των ΕΔ

*Έκανε λόγο για «στρατιωτικο-μεσιτικό» πλέγμα που κέρδισε από τα δισεκατομμύρια που πλήρωσε ο ελληνικός λαός για εξοπλισμούς κσι έκανε λόγο για ανάγκη να στηριχθεί η ελληνική πολεμική βιομηχανία τπό κρατικό έλεγχο

• Για το θέμα της θητείας επεσήμανε ότι πρέπει να εξετασθεί με τα νέα δεδομένα που έχει προκαλέσει η κρίση,αλλά και με την αναδιοργάνωση των  ΕΔ.

•Χαρακτήρισε σωστή τη δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε την ανάγκη η αμυντική πολεμική βιομηχανία να περάσει υπό ελληνικό εθνικό έλεγχο, για να ανασυγκροτηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για την αύξηση της μαχητικής κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποκατάσταση του ηθικού του δυναμικού τους, μέσα από τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα στηρίζεται στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία, είπε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις προχώρησαν σε μειώσεις μισθών, που καταρράκωσαν το ηθικό και μίλησε για αντιστροφή του κλίματος.

Επίσης, μίλησε για την ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ πολιτείας και Ενόπλων Δυνάμεων και για κλίμα εμπιστοσύνης προς την ηγεσία του στρατεύματος.