Υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο από το μνημόνιο.Η ασχετοσύνη.Μια άποψη για τις «κατασχέσεις»

Ο Δρ.Ιωάννης  Παρίσης διατύπωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για όσα γράφτηκαν σε ιστοσελίδες περί …κατασχέσεων ιδιωτικών περιουσιών από τους δανειστές μας! Όπως έχουμε υποστηρίξει ειδικά αυτή τη περίοδο κυνδινολογία και τρομολαγνεία είναι τα τελευταία που χρειάζονται οι πολίτες και η χώρα. Γι΄ αυτό και αναδημοσιεύουμε την ενδιαφέρουσα άποψη του Δρ.Ιωάννη Παρίση:

«Τελικά το Μνημόνιο έχει οδηγήσει πολλούς στο να βλέπουν παντού το… φάντασμά του. Αυτό αν συνδυαστεί με κάποια δημοσιογραφική υπερβολή και προσπάθεια εντυπωσιασμού μπορεί να οδηγήσει σε… παράκρουση ή συμπτώματα σαν αυτό που δημοσιεύθηκε σχετικά με… κατασχέσεις κτιρίων (!!!).

Δείτε το παρακάτω δημοσίευμα:

http://www.thermopilai.org/content/kataskheseis-idiotikon-periousion-egguethekan-sten-troika

Αφού ονομάζουν «κατασχέσεις» τις «επιτάξεις», παρουσιάζουν ως απόρροια του Μνημονίου μια συνήθη υπουργική απόφαση του ΥΦΕΘΑ που κάθε χρόνο συγκροτεί τις προβλεπόμενες από το νόμο επιτροπές επιτάξεων. Μάλιστα η εν λόγω Υπ. Απόφαση καταργεί την όμοια του Ιαν. 2011 (βλ. παρ. 4), (διότι προφανώς έπρεπε να αντικατασταθούν κάποια πρόσωπα – που ίσως π.χ μετατέθηκαν εκτός Αθηνών). Προφανώς εκδόθηκε με πρωτοβουλία και μέριμνα της ΑΣΔΥΣ που έχει την αντίστοιχη αρμοδιότητα. Συμμετέχουν φυσικά στην επιτροπή και αξιωματικοί της ΑΣΔΥΣ, ως εκ των καθηκόντων τους.

Από κει και πέρα, οι «φωστήρες» συντάκτες του άρθρου ανακατεύουν το Μνημόνιο κα το Αγγλικό δίκαιο με τις… αντικειμενικές αξίες των ακινήτων (!!!), βάζουν και αρκετή φαντασία και βγάζουν τα συμπεράσματά τους!

Δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα του εν λόγω δημοσιεύματος δείχνουν το μέγεθος της ασχετοσύνης, αλλά και της παραπληροφόρησης:

«Δηλαδή κανονικά, η σύσταση μια τέτοιας επιτροπής θα ήταν εντελώς περιττή κι ειδικά σε τέτοιες εποχές, αφού τα μέλη της επιτροπής λαμβάνουν σχετική αποζημίωση για να συμμετάσχουν σε αυτή. Είμαστε βέβαιοι ότι και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες δεν έχουν καταλάβει που και για ποιο λόγο τους διόρισαν.»

«Και βέβαια, το ότι η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου (ήταν προφανώς στις αρχικές εγγυήσεις που ζητούσε η τρόικα, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου) καταδεικνύει ότι υπήρξε συγκεκριμένη μεθόδευση για να μην δημιουργηθεί θέμα πριν την έγκριση του Μνημονίου στη Βουλή.»  

Δηλαδή, από την Πόλη έρχομαι… Τελικά στο διαδίκτυο δεν ξέρουμε από πού να φυλαχτούμε. Πραγματικά, δεν ξέρει κανείς αν πρέπει απλώς να γελάει…