Ζητούνται Ελληνες ναρκαλιευτές για τη Λιβύη!

“Ζητούνται έμπειροι ναρκαλιευτές για τη Λιβύη”. Δεν είναι αστείο. Η αποναρκοθέτηση της Λιβύης έχει φέρει στη χώρα πολλές ιδιωτικές εταιρείες απ΄ όλο το κόσμο μεταξύ των οποίων και μία από τη Κύπρο.

Η εταιρεία που εξειδικεύεται στην διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων αναλαμβάνει και αποναρκοθέτηση και καταστροφή αχρήστων πυρομαχικών (ERW) σε εμπόλεμες περιοχές.
 
Η εταιρεία έχει έδρα της την Λευκωσία και συμμετέχει στο πρόγραμμα «Reconstruction Libya», το οποίο προωθείται από την νέα Λιβυκή κυβέρνηση. Η Κύπρος συγκαταλέγεται στις παραδοσιακές φίλιες χώρες προς την Λιβύη, με κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες πέραν των 30 χρόνων. Ως εκ τούτου μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι έχει ξεκινήσει μια έντονη δραστηριότητα με ανταλλαγές επισκέψεων και συζητήσεων για ανάληψη από Κυπριακές εταιρείες, συμβολαίων για ανασυγκρότηση της Λιβύης.
 
Η αποναρκοθέτηση και καταστροφή των εκρηκτικών υπολειμμάτων του πολέμου σε περιοχές της Λιβύης αποτελεί πρώτιστο μέλημα της νέας κυβέρνησης τόσο για λόγους ασφάλειας των πολιτών όσο και για λόγους ασφάλειας του προσωπικού των εταιρειών που θα αναλάβουν τα συμβόλαια ανοικοδόμησης.
 
 Οι εργασίες που θα αναλάβει η εταιρεία από τη Κύπρο περιλαμβάνουν :
    1. Την αποναρκοθέτηση ναρκοπεδίων και ακτών
    2. Τον έλεγχο υπόπτων χώρων
    3. Τον έλεγχο κτιρίων και δημόσιων χώρων 
    4. Την παροχή υπηρεσιών πυροτεχνουργών σε κατασκευαστικές εταιρείες κατά το στάδιο της εκτέλεσης των εργασιών τους.

Η επιχείρηση θα διευθύνεται από απόστρατους αξιωματικούς του Μηχανικού και τώρα αναζητούνται και έμπειροι ναρκαλιευτές για να αναλάβουν την αποναρκοθέτηση μεγάλου μήκους παραλίας.
 
Όσοι πιστεύετε ότι έχετε τα προσόντα σπεύσατε.