Μηχανικοί ΠΑ: Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Πάνω από 450 εν ενεργεία Αξιωματικοί Μηχανικοί της ΠΑ, μαζί με 150 εν αποστρατεία συναδέλφους τους, έδωσαν  παρών στη Γενική Συνέλευση του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ). Όπως υποστηρίζουν οι μηχανικοί  «με γνώμονα το συμφερον της ΠΑ, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού της, κρούουμε  επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου που επιφέρει η απαξία, ανισονομία, αναξιοκρατία και εν τέλει η μη αξιοποίηση του προσωπικού με κριτήριο την αξιοσύνη και την αριστεία»
Παρά τις υποσχέσεις από την ηγεσία της Π.Α. αλλά και από την πολιτική ηγεσία για αλλαγή  του αναχρονιστικού νόμου, που θέλει τους μηχανικούς προέλευσης ΣΜΑ να είναι νεώτεροι από τους ομοιόβαθμους ειδικότητας ιπταμένου ανεξαρτήτως χρόνου αποφοίτησης από την Σχολή Ικάρων, αυτές δεν κρατήθηκαν και ο νόμος δεν άλλαξε. Έτσι και παλι θα βλέπουμε 45αρηδες μηχανικούς να εγκαταλείπουν το στράτευμα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και εξέλιξης.  Άλλωστε σχετική μελέτη που δόθηκε στον Α/ΓΕΕΘΑ ακόμη παραμένει αναξιοποίητη στα συρτάρια της Π.Α..
Απο οτι φαίνεται ομως οι καιροί έχουν αλλάξει και οι μηχανικοί της Πολεμικης Αεροποριας δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ήδη εχει ανατεθεί σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο η μελέτη για την προσφυγή κατα του νόμου και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις. Είναι η πρώτη φορά που αντιδρούν με αυτό τον δυναμικό τρόπο οι μηχανικοί.  Σύμφωνα με πληροφορίες μαζεύτηκαν πάνω απο 800 υπογραφές εν ενεργεία μηχανικών προέλευσης ΣΜΑ διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο. Το μόνο που θα πρέπει να απευχόμαστε είναι να μην δούμε και  «λευκή απεργία» και  απο τους μηχανικούς.