OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Α/ΓΕΕΘΑ Χούπης: «Την μια στιγμή που θα χρειαστεί, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι νικηφόρο» [vid]

02/12/2025 - 09:46
Α/ΓΕΕΘΑ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Χούπης / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Share on FacebookShare on Twitter

Σαφές μήνυμα για τις προκλήσεις από την Τουρκία αλλά και τη νέα φιλοσοφία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτριος Χούπης, ο οποίος μίλησε και για τα διάφορα συμπεράσματα από τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή αλλά και για το πως έχει αλλάξει τις στρατιωτικές εξελίξεις η τεχνολογία και τα συστήματα drones.

Σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας (01.12.2025) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Στρατηγός Δημήτριος Χούπης τόνισε πως σχετικά με την Τουρκία η Ελλάδα επιθυμεί ειρήνη ενώ ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές δυνάμεις πρέπει να είναι προετοιμασμένες ώστε αν συμβεί κάτι αναπάντεχο, το αποτέλεσμα να είναι νικηφόρο.

«Τη μία στιγμή που θα χρειαστεί, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι νικηφόρο. Γι’ αυτό και προετοιμαζόμαστε και για την πιο αρνητική εξέλιξη. Και αυτό δεν γίνεται χωρίς ισχύ», είπε συγκεκριμένα τονίζοντας ότι η αποτροπή απαιτεί ικανότητα, επιχειρησιακή ετοιμότητα και ισχυρή αμυντική διάταξη.

Για τον πόλεμο σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή αλλά και τη νέα εποχή που φέρνει η τεχνολογία στον στρατό, ανέφερε πως τα συστήματα drones και των αντι-drone έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των συγκρούσεων.

«Τα drones και τα αντι-drones αποτελούν πλέον κομβικό στοιχείο. Η συμβολή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι καταλυτική», δήλωσε, τονίζοντας ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη ενσωματώσει τα διδάγματα αυτά στον σχεδιασμό τους.

Ο Στρατηγός Χούπης, σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε και στην ανάγκη για άμεση ροή πληροφοριών και γρήγορη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων. «Η πληροφορία ταξιδεύει πια πολύ γρήγορα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Η απόφαση από τους επιχειρησιακούς διοικητές πρέπει να είναι άμεση», είπε, τονίζοντας ότι η ταχύτητα αποτελεί πλέον κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία ενός σχεδίου.

Αναφορικά με την μορφή που έχουν πλέον οι συγκρούσεις, ο Α/ΓΕΕΘΑ εξήγησε ότι η δυνατότητα πλήγματος σε μεγάλο στρατηγικό βάθος αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι επιχειρήσεις.

«Η δυνατότητα πλήγματος σε στρατηγικό βάθος με μεγάλη ακρίβεια είτε σε υποδομές είτε σε στρατιωτικούς στόχους, επιβάλλει να μπορούμε να πραγματοποιούμε προληπτικά χτυπήματα στρατηγικού χαρακτήρα, ώστε να διασφαλίσουμε την αποτροπή μέσω ισχύος», τόνισε.

Με πληροφορίες και από: Newsit

Tags: DRONESΑ/ΓΕΕΘΑΑ/ΓΕΕΘΑ ΧΟΥΠΗΣΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΥΕΘΑ - Πολεμικό Ναυτικό
ΥΕΘΑ

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

06/12/2025 - 10:08
ΥΠΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

05/12/2025 - 20:39
Ορκωμοσία - Δ' ΕΣΣΟ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

05/12/2025 - 15:00

Διαβάστε Επίσης

Λωρίδα της Γάζας: Κατάρ και Τουρκία ζητούν την απόσυρση των IDF και συζητούν για τη «δύναμη σταθεροποίησης»

Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα «μόνο για έξοδο» – Ανησυχία από τις μουσουλμανικές χώρες

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ στην Ευρώπη: «Θα αναλάβετε την άμυνα του NATO ως το 2027»

Βουλγαρία: Επιχείρηση διάσωσης ρωσικού τάνκερ που χτυπήθηκε από ουκρανικά drones [vids]

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν: Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Μελόνι για το νέο στρατηγικό δόγμα Τραμπ: «Οι Αμερικανοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους – Πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη»

«Συναγερμός» ΙΑΕΑ για το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ: «Το προστατευτικό κέλυφος έχει υποστεί ζημιά»

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μπλόκο» στο δίπλωμα του για την τρελή πορεία των 213 χλμ στην Αττική Οδό

Η Μαρία Αναστασοπούλου αποκαλύπτει για την κατάψυξη ωαρίων: «Έκανα την ένεση μόνη μου»

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Έλεγα ότι θέλω να με λένε Αίθρα αλλά τελικά δεν θέλω

Χάρτινο δίπλωμα οδήγησης: Πότε παύει να ισχύει και τι πρέπει να κάνετε για να το αντικαταστήσετε - Όλα τα βήματα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert