Άδεια ανατροφής τέκνου για στρατιωτικούς – 10 μήνες σιωπής καμία λύση

Δέκα μήνες σιωπής είναι πολλοί για ένα θέμα που καίει και δεν μπορεί να περιμένει . Η άδεια ανατροφής τέκνου για τις οικογένειες των στρατιωτικών είναι ζήτημα σοβαρό. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών είχε θέσει το θέμα ως ΣΥΣΜΕΔ ακόμη και 10 μήνες τώρα αναμένει την υλοποίηση αυτού που είχε πει η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά. Δηλαδή ότι θα αξιολογηθεί σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων.

Ο ΣΥΣΜΕΔ τότε είχε αναδείξει “την αδικία και διαφορετική αντιμετώπιση που υφίστανται οι Έλληνες στρατιωτικοί, έναντι των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των αστυνομικών υπαλλήλων, αναφορικά με την άδεια ανατροφής τέκνου στην περίπτωση που ο/η σύζυγος δεν εργάζεται.
Με έγγραφο που κατατέθηκε ως αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, από τη βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου, επί της οποίας η ΑΝΥΕΘΑ απάντησε ότι “το ζήτημα της επέκτασης του δικαιώματος άδειας ανατροφής θα αξιολογηθεί σύμφωνα με τις εισηγήσεις και τις προτάσεις των Γενικών Επιτελείων, οι οποίες θα καταρτισθούν με παράλληλη συνεκτίμηση των επιχειρησιακών και υπηρεσιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και του γενικότερου εθνικού και ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου”.

Όπως επισημαίνει τώρα η ΠΟΕΣ ή δη παρήλθαν δέκα (10) μήνες από την ανωτέρω απάντησή σας και εν τούτοις ουδεμία ενέργεια έχει γίνει μέχρι σήμερα, επιτείνοντας την αίσθηση αδικίας που διακατέχει τους ελάχιστους συναδέλφους που αναμένουν να κάνουν χρήση της εν λόγω αδείας.

Διαβάστε ακόμη:

Πετάνε εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ τους στρατιωτικούς!

«Ιδού τα προνόμια των στρατιωτικων κύριε Μητσοτάκη» – Ένας Ναύαρχος «καθοδηγεί» τον υπουργό


«Τους στρατιωτικούς τους χρειαζόμαστε»! Ένας αριστερός που έγραψε για τον Άρη λέει αληθειες