Άδεια ειδικού σκοπού και για τα στελέχη των ΕΔ – Ματαιώνεται η στρατιωτική παρέλαση! Όλα τα προληπτικά μέτρα για το στράτευμα

Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συγκάλεσε σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, ευρεία σύσκεψη για τον καθορισμό δράσεων που αποσκοπούν στην ενημέρωση και τις προφυλάξεις του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από το νέο στέλεχος κορονοϊού (2019-nCoV).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντώνης Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ καθώς και οι Διευθυντές Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την προστασία της δημόσιας υγείας που αποτελεί το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, αποφασίσθηκε η λήψη των ακόλουθων προληπτικών μέτρων:

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν από τους Διευθυντές των Υγειονομικών Υπηρεσιών όλα τα προληπτικά μέτρα υγιεινής, τα διατιθέμενα μέσα και υποδομές, καθώς αναλύθηκαν και περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες.

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς σε πλήρη συντονισμό με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.