«ΑΕΤΟΣ»: Ελλάδα και Κύπρος ολοκλήρωσαν τη Διακλαδική Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης

Την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Διμερής Διακλαδική Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ» στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

ΑΕΤΟΣ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Διμερής Διακλαδική Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ» στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα έλαβαν μέρος 1 ελικόπτερο τύπου Super Puma AS-332, ένα 1 Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος τύπου HERON, καθώς επίσης και ένα 1 ελικόπτερο τύπου AW-139 της Πολεμικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμή και η αξιολόγηση της ετοιμότητας αντίδρασης του συστήματος Έρευνας – Διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου, η επαύξηση της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των εμπλεκομένων μονάδων, καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας των Κέντρων Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Ελλάδας και Κύπρου, σύμφωνα με τις ισχύουσες Διεθνείς Συμβάσεις και τις εθνικές νομοθεσίες των 2 Χωρών.

Το αντικείμενο της άσκησης αφορούσε σε εικονική Κατάσταση Ανάγκης πολιτικού αεροσκάφους μετά από προσθαλάσσωση εντός των ορίων του FIR Αθηνών και σε κινητοποίηση του συστήματος Ε-Δ Ελλάδος και Κύπρου για την διάσωση των επιβαινόντων.

Η Διακλαδική Άσκηση Ε-Δ «ΑΕΤΟΣ» εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινών δράσεων επιχειρησιακής εκπαίδευσης των 2 Χωρών για την επαύξηση της συνέργειας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς στις αποστολές Έρευνας – Διάσωσης.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα αυτόνομα θαλάσσια drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μητσοτάκης και Δένδιας εντυπωσιάστηκαν από επίδειξη αυτόνομων θαλάσσιων drones του MIT στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

«Φέρνουμε τους δοκίμους μας σε επαφή με τη νέα επιχειρησιακή πραγματικότητα και την πατρίδα μας στη νέα εποχή» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας