Αγωνία και αναστάτωση στους ΕΠΟΠ για το εργασιακό και συνταξιοδοτικό μέλλον τους

Απαντήσεις για το εργασιακό και συνταξιοδοτικό μέλλον τους ζητούν δεκάδες Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) οι οποίοι βρίσκονται πλησίον της συμπλήρωσης του 50ού έτους της ηλικίας τους και βάσει της ηλικίας τους αποστρατεύονται.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟΠ / ΠΟΜΕΝΣ, γίνεται καθημερινά αποδέκτης πολλών ερωτημάτων περί του συνταξιοδοτικού καθεστώτος αναφορικά με το νομικό πλαίσιο περί αυτεπάγγελτης αποστρατείας των ΕΠΟΠ με τον βαθμό του αρχιλοχία.

Επιπλέον, ερωτήματα τίθενται σχετικά με την εξαγορά της μάχιμης πενταετίας και την εξαγορά της θητείας. Μεγάλη ανησυχία έχει προκύψει στους πολλούς Επαγγελματίες Οπλίτες η έκδοση της εγκυκλίου από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα «Προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης των τακτικών και μετακλητών υπαλλήλων και λειτουργών του Δημόσιου Τομέα, καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας» (Αυτασφάλιση).

Όπως σας έχει ενημερώσει το OnAlert.gr, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους ΕΠΟΠ οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταργηθούν τα όρια της αυτεπάγγελτης αποστρατείας, ενώ την ίδια ώρα έχουν κυκλοφορήσει προτάσεις στο υπουργείο Εθνικής άμυνας που εισηγούνται να κρίνουν τα επιτελεία αν κάποιος θα παραμένει στο Στράτευμα ή όχι μετά από εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί στο 47ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΕΝΣ η πρόταση αυτή, αν υιοθετηθεί, θα οδηγήσει αρκετούς επαγγελματίες οπλίτες στην ανεργία και θα υπονομεύσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ με χρηστικές πληροφορίες για τους ΕΠΟΠ εδώ.