Αντιδράσεις στο νέο νόμο για θητεία και ανυπότακτους

 Κινητοποιήσεις ενάντια στις ρυθμίσεις του νέου νόμου για τη θητεία και τους ανυπότακτους, προαναγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους, τα μέλη του δικτύου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υποστηρίζουν ότι όλα τα πολιτικά κόμματα που ψήφισαν το νομοσχέδιο, αλλά και όσα δεν άσκησαν αντιπολιτευτική κριτική, έχουν ευθύνη για την εφαρμογή των διατάξεών του.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

Το νομοσχέδιο θεσμοθετεί τα βύσματα των κομμάτων εξουσίας αφού για το 2% των στρατευσίμων ετησίως (δηλαδή 700-800 στρατιώτες) η θητεία δε θα καθορίζεται από κριτήρια, αλλά από το Υπουργικό Γραφείο.
Εξοντώνουν με τα πρόστιμα 6000 ευρώ κάθε αντιμιλιταριστική φωνή και νέους μετανάστες. Επίσης το Πρόστιμο των 1000 για κάθε πολίτη που θα κληθεί να συμμετάσχει σε άσκηση, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία μας απαιτώντας την συμμετοχή σε επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά, στο πλαίσιο της συνεχούς πολεμικής προετοιμασίας. Ταυτόχρονα, προχωρούν την εφαρμογή της Εναλλακτικής θητείας εξασφαλίζοντας δωρεάν εργασία για 15 μήνες. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ άσκησε κριτική τονίζοντας ότι «αποτυγχάνει να επιλύσει τα χρόνια ζητήματα παραβιάσεων των δικαιωμάτων των αντιρρησιών συνείδησης και να εξασφαλίσει την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο από το blog του δικτύου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ