Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Ο Δένδιας ζήτησε από το Πολεμικό Ναυτικό να διερευνηθεί το ζήτημα ελλιμενισμού του πλοίου

Σύμφωνα με πηγές πληροφόρησης του OnAlert, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του Αντιτορπιλικού «Βέλος».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτήθηκε για το αν θα μεταφερθεί το αντιτορπιλικό «Βέλος» στο πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο και ο ίδιος απάντησε ότι «έχουμε ζητήσει ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας» και ως εκ τούτου έχει τεθεί το ζήτημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αρχικά, υπογράμμισε ότι το μεσημέρι του Σαββάτου το αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο ελλιμενίζεται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας με ανέμους έντασης 8 μποφόρ προσέγγισε και επακούμβησε στην προβλήτα και προκλήθηκε ρήγμα και αναλήφθηκαν όλες οι ενέργειες από το Πολεμικό Ναυτικό.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «μετά από εντολή του αρχηγού ΓΕΝ Ιωάννη Δρυμούση, μετέβη κλιμάκιο άμεσα στην ΘΣΝ και χθες το μεσημέρι μετακινήθηκε το πλοίο. Έχει ζητηθεί ασφαλής χώρος για την μεταφορά του από τον ΟΛΘ και αν δεν καταστεί εφικτό θα μετακινηθεί σε ασφαλές λιμάνι».

Φωτογραφία Eurokinissi